Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Η νέα πρόταση για τις συγχωνεύσεις στα σχολεία της Πιερίας

Επίκεινται νέες αλλαγές διαβεβαιώνει το υπουργείο

-Δεν προτείνεται η συγχώνευση των δημοτικών σχολείων στο πρώην δήμο Πιεριων
-Δεν υπάρχουν αλλαγές στα νηπιαγωγεία εκτός από την αλλαγή έδρας στο νηπιαγωγείο Π.Ελευθεροχωρίου – Μεθώνης που προτείνεται ως έδρα η Μεθώνη
-Το δημοτικό της Χράνης προτείνεται να συγχωνευθεί με το δημοτικό του Κ.Αγ.Ιωάννη

Νέα αναταραχή και αντιδράσεις προκαλεί η διορθωμένη πρόταση του υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις των σχολείων που όμως επιδέχεται αλλαγών, σύμφωνα με όσα διαβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας.
Τι περιλαμβάνει η νέα πρόταση
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Σύμφωνα με την νέα πρόταση του υπουργείου προτείνονται οι εξής συγχωνεύσεις:
Δημοτικά σχολεία:
1.Το δημοτικό σχολείο Μοσχοποτάμου και Μελιαδίου να συγχωνευθεί με το δημοτικό σχολείο Λαγόραχης με έδρα τη Λαγόραχη. Το ίδιο προέβλεπε και η αρχική πρόταση.
2.Τα δημοτικά σχολεία Καρυών, Μοσχοχωρίου, Μ.Μηλιάς, Φωτεινών να συγχωνευθούν με το δημοτικό σχολείο Κ.Μηλιάς με έδρα την Κ.Μηλιά. Το ίδιο προέβλεπε και η αρχική πρόταση.
3.Παραμένει το δημοτικό σχολείο Ράχης, αν και στην πρώτη πρόταση προτείνονταν η συγχώνευση με το δημοτικό σχολείο Λόφου με έδρα το Λόφο.
4.Το δημοτικό σχολείο Κεραμιδίου προτείνεται να συγχωνευθεί με το 13ο δημοτικό σχολείο Κατερίνης. Το ίδιο προέβλεπε και η αρχική πρόταση.
5.Το δημοτικό σχολείο Χράνης προτείνεται να συγχωνευθεί με το δημοτικό σχολείο Κ.Αγ.Ιωάννη και όχι με το 10ο δημοτικό σχολείο όπως  είχε προταθεί στην αρχική πρόταση.
6.Τα δημοτικά σχολεία Ελάφου, Καταλωνίων, Τόξου και Εξοχής προτείνεται να συγχωνευθούν με το δημοτικό σχολείο Π.Κεραμιδίου. Το ίδιο προέβλεπε και αρχική πρόταση.
7.Τα δημοτικά σχολεία  Τριλόφου, Γανόχωρας, να συγχωνευθούν στο 6θέσιο Γανόχωρας
8.Προτείνεται επίσης η συγχώνευση του Δ.Σ. Αλωνίων με το δημοτικό σχολείο Κίτρους, που δεν προβλέπονταν στην αρχική πρόταση.
9.Προτείνεται η συγχώνευση των δημοτικών σχολείων Σεβαστής και Κορινού στο δημοτικό σχολείο Κορινού αν και η αρχική πρόταση προέβλεπε και τη συγχώνευση του δημοτικού σχολείου Κ.Αγιάννη
10.Δνε προτείνεται καμία συγχώνευση για τα τρία δημοτικά σχολεία Βρύας, Ελατοχωρίου και Ρητίνης που προβλέπονταν στην αρχική πρόταση.
11.Προτείνεται το σχολείο του Π.Ελευθεροχωρίου να πάει στο Δ.Σ. Μακρυγιάλου
επίσης προτείνουν το δημοτικό σχολείου Μεθώνης να πάει στο 3ο δημοτικό σχολείο Αιγινίου

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
1. Προτείνουν το νηπιαγωγείο Αρωνά, να πάει στο νηπιαγωγείο Ν.Κεραμιδίου
2. Προτείνουν το νηπιαγωγείο Ελάφου να πάει στο νηπιαγωγείο Εξοχής, το νηπιαγωγείο Τόξου να πάει στο νηπιαγωγείο Καταλωνίων και το νηπιαγωγείο Μελιαδίου  και Μοσχοποτάμου να πάει στο νηπιαγωγείο Λαγόραχης
3. Προτείνουν το νηπιαγωγείο Ράχης να πάει στο  νηπιαγωγείο Λόφου, της Μεσαίας Μηλιάς να πάει στην Κ.Μηλιά.
4. Προτείνουν το νηπιαγωγείο του Κ.Αγ. Ιωάννη να πάει στο νηπιαγωγείο Τραπεζούντας
5. Προτείνουν το νηπιαγωγείο του Καταχά να πάει στο νηπιαγωγείο του Αιγινίου
6. Προτείνουν το νηπιαγωγείο Καστανιάς να πάει στο νηπιαγωγείο Κολινδρού
7. Προτείνουν το νηπιαγωγείο της Μεθώνης να συγχωνευθεί με το νηπιαγωγείο του Π.Ελευθεροχωρίου αλλά με έδρα τη Μεθώνη και όχι το Π.Ελευθεροχώρι που προέβλεπε η αρχική πρόταση.
8. Προτείνουν το νηπιαγωγείο Αλωνίων, να πάει στο νηπιαγωγείο Κίτρους και το νηπιαγωγείο Παλαιόστανης να πάει στο νηπιαγωγείο Σφενδάμης

Η μόνη αλλαγή στα νηπιαγωγεία είναι η αλλαγή έδρας στο νηπιαγωγείο Π.Ελευθεροχωρίου Μεθώνης.
Επίσης προτείνεται η ίδρυση τριών νέων νηπιαγωγείων, του 25ου Κατερίνης, του 2ου Νηπιαγωγείου Περίστασης και του 2ου Νηπιαγωγείου Καλλιθέας.