Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Αναβλήθηκε η δίκη της υπόθεσης Ήλιος

Για τις 2 Μαΐου στις 8 το πρωί όρισε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας τη συνέχιση της δίκης στην υπόθεση πτώσης του μοιραίου αεροπλάνου ”Μπόινγκ 737-300” της εταιρείας ”Ήλιος”, στην Αττική, στις 14 Αυγούστου 2005.
Ο δικηγόρος υπεράσπισης
Γιώργος Παπαϊωάννου ζήτησε σήμερα την αναβολή της δίκης ώστε να μελετήσει το ενδεχόμενο υποβολής νομικού ερωτήματος. Το αίτημα για αναβολή υποστήριξε και ο εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση Βούλγαρος αρχιπιλότος της εταιρείας «Ήλιος» Γιάνκο Στοϊμένοφ, ο οποίος εκπροσωπεί στη δίκη τον εαυτό του.
Στο αίτημα της υπεράσπισης, δεν έφερε ένσταση, εκ μέρους της Κατηγορούσας Αρχής, η Ανώτερη δικηγόρος της Δημοκρατίας Ελενα Ζαχαριάδου.
Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, με πλειοψηφία δύο προς έναν, έκανε δεκτό στις 5 Απριλίου, το αίτημα της Κατηγορούσης Αρχής για εξέταση μαρτύρων με τηλεεικονοδιάσκεψη.
Οι πέντε κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ”Ηλιος” Ανδρέας Δράκος, η εταιρεία ”Ήλιος” ως νομικό πρόσωπο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ”Ηλιος” Δημήτρης Πανταζής, ο Διευθυντής Πτητικών Γιώργος Κικκίδης και ο Βούλγαρος αρχιπιλότος της εταιρείας Γιάνκο Στοϊμένοφ, οι οποίοι παραμένουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Πηγή.... http://www.onlycy.com/