Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Αγία Θεοδώρα Κολινδρού:Αναστάσιμο μήνυμα

Η Ανάσταση του Χριστού,ανάσταση της ανθρώπινες ύπαρξης

Ανέστη ο Χριστός μας και το φως Του φωτίζει όλο τον κόσμο. Ανέστη και η ελπίδα της σωτηρίας μας ανθίζει στις καρδιές μας!
Το θεϊκό, το ανέσπερο, το άγιο φως Του μας φωτίζει, μας αναπλάθει, μας απολυτρώνει, μας αγιάζει, αρκεί κι εμείς να το θέλουμε, να το λαχταρούμε.
Ο Χριστός μας απέθανε και ανέστη.
 Από αγάπη θυσιάζεται για μας, για να μας χαρίσει και πάλι τον ευλογημένο παράδεισο νικώντας την αμαρτία και καταργώντας το θάνατο.
Ας νεκρώσουμε κι εμείς με τη δική Του βοήθεια τα πάθη μας, ας νεκρώσουμε τον παλιό εαυτό μας, ας μετανοήσουμε αληθινά, ας σταματήσουμε να παραπονιόμαστε, να γογγίζουμε, να απελπιζόμαστε.
Ας αναθέσουμε τις ελπίδες μας στον Αναστημένο Ιησού, ας αφεθούμε ταπεινά και με πίστη βαθιά στο έλεος και στην απέραντη αγάπη κι ευσπλαχνία Του.
 Ας ευχηθούμε κι ας αγωνιστούμε το φετινό Πάσχα να γίνει για τον καθένα μας η αρχή για μια νέα ζωή, ένα νέο ξεκίνημα με αγάπη για το Χριστό , για τον κάθε συνάνθρωπο μας.
Μόνο τότε θα χαρούμε και τη δική μας ανάσταση, την ανάσταση της ψυχής μας και θα γιορτάζουμε για πάντα μαζί Του και το αιώνιο Πάσχα μέσα στο φως, στη χαρά και στην αγάπη Του.

Χριστός ανέστη!
Αληθώς ανέστη!