Αν έχετε παλιές γκραβούρες κι αν από την υγρασία υπάρχουν κίτρινοι λεκέδες, ίσως να θέλετε να τους εξαφανίσετε και να πως:
- Τοποθετήστε την γκραβούρα σε τραπέζι ή άλλη επίπεδη επιφάνεια
- Βουτήξτε μία μπατονέτα σε οξυζενέ και ταμπονάρετε τον λεκέ, χωρίς όμως να γίνει υγρό το σημείο, ίσα ένα χάδι.
- Αφήστε το έτσι για ένα 24ωρο να στεγνώσει τελείως.
Υπάρχει άλλος ένας τρόπος:
- Ανακατεύετε λίγη χλωρίνη (που γενικά την αποφεύγουμε) με νερό και σε αναλογία 1 προς 5 ( 1 μέρος χλωρίνης με 5 νερό.
- Τρίβετε απαλά τον λεκέ με το μείγμα χλωρίνης - νερού.
- Βάζετε την γκραβούρα ανάμεσα σε 2 στυπόχαρτα και κάτι βαρύ από πάνω για να υπάρξει πίεση και τ αφήνετε έτσι μέχρι να στεγνώσει.
* Αν δεν έχετε στυπόχαρτο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χασαπόχαρτο ( αυτό που χρησιμοποιεί ο χασάπης για να τυλίξει το κρέας )
Διαβάστε περισσότερα: http://meacolpa.blogspot.com/2011/04/blog-post_18.html#ixzz1Jx7DUFUl
- Τοποθετήστε την γκραβούρα σε τραπέζι ή άλλη επίπεδη επιφάνεια
- Βουτήξτε μία μπατονέτα σε οξυζενέ και ταμπονάρετε τον λεκέ, χωρίς όμως να γίνει υγρό το σημείο, ίσα ένα χάδι.
- Αφήστε το έτσι για ένα 24ωρο να στεγνώσει τελείως.
Υπάρχει άλλος ένας τρόπος:
- Ανακατεύετε λίγη χλωρίνη (που γενικά την αποφεύγουμε) με νερό και σε αναλογία 1 προς 5 ( 1 μέρος χλωρίνης με 5 νερό.
- Τρίβετε απαλά τον λεκέ με το μείγμα χλωρίνης - νερού.
- Βάζετε την γκραβούρα ανάμεσα σε 2 στυπόχαρτα και κάτι βαρύ από πάνω για να υπάρξει πίεση και τ αφήνετε έτσι μέχρι να στεγνώσει.
* Αν δεν έχετε στυπόχαρτο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χασαπόχαρτο ( αυτό που χρησιμοποιεί ο χασάπης για να τυλίξει το κρέας )
Διαβάστε περισσότερα: http://meacolpa.blogspot.com/2011/04/blog-post_18.html#ixzz1Jx7DUFUl