Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Ο Βυζαντινός Χορός της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σαγήνεψε το κοινό στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ του Νις

 Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του  Βυζαντινού Χορού της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Όσιος Διονύσιος ο εν
Ολύμπω», την προηγούμενη εβδομάδα, στο Φεστιβάλ Χορωδιών Εκκλησιαστικής Μουσικής που πραγματοποιήθηκε στο Νις της Σερβίας, πατρίδας του Μεγάλου Κωνσταντίνου.



          Η χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως παρουσίασε, στην κατάμεστη αίθουσα του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος, μουσικές συνθέσεις βυζαντινών και μεταβυζαντινών μελουργών, μελοποιήματα από τον 13ο έως και τον 20ο αιώνα, υπό την χοραρχία του Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής-Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως  κ. Δημητρίου Μανούση. Ο Χορός καθήλωσε το μουσικόφιλο κοινό κερδίζοντας κυριολεκτικά τις εντυπώσεις με την άριστη ερμηνεία του.


          Ο κ. Μανούσης στον σύντομο χαιρετισμό του προς την φιλόμουση ομήγυρη, μετέφερε τις ευχές  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, τονίζοντας τις παραδοσιακά άριστες σχέσεις των Εκκλησιών. «Η σημερινή μας συμμετοχή στο καταξιωμένο αυτό φεστιβάλ αποτελεί μουσική δημιουργία, που προάγει τον πολιτισμό, αναδεικνύει την διορθόδοξη πνευματικότητα και καλλιεργεί την αγάπη όλων για τη μουσική, στο πλαίσιο πάντα των πολιτιστικών δεσμών που έχουν αναπτυχθεί με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας με το Πατριαρχείο Σερβίας».


          Την επόμενη μέρα, τα μέλη του Βυζαντινού Χορού, που απαρτιζόταν από Πρωτοψάλτες, Λαμπαδαρίους των ναών της Ιεράς Μητρόπολης, καθώς και από σπουδαστές της Σχολής, επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν σε ιστορικούς χώρους και αξιοθέατα της πόλης του Νις.