Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ ΚΙΤΡΟΥΣ

 

Την Κυριακή 7 Μαΐου καθαρίζουμε την παραλία Αλυκών Κίτρους!

Την Κυριακή 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο τρίτος και τελευταίος για φέτος εθελοντικός
καθαρισμός, στο πλαίσιο της 7ης Εκστρατείας Εθελοντικών Καθαρισμών στην προστατευόμενη περιοχή Δέλτα Αξιού. Μετά τους εθελοντικούς καθαρισμούς στις εκβολές του Λουδία και το παραποτάμιο δάσος του Αξιού, αυτή την Κυριακή το ραντεβού δίνεται στην παραλία Αλυκών Κίτρους, και συγκεκριμένα στην είσοδο της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές, στις 10 το πρωί.

Δυστυχώς η όμορφη αυτή παραλία δέχεται μεγάλη επιβάρυνση από πλαστικά που ξεβράζει η θάλασσα, αλλά και από εργαλεία και αντικείμενα που χρησιμοποιούν οι μυδοκαλλιεργητές της περιοχής: διχτάκια, βαρέλια και φελιζόλ. Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα και ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού καλούν τους κατοίκους της περιοχής αλλά και ευρύτερα της Πιερίας και των γειτονικών νομών να συμμετέχουν στον καθαρισμό και να… βάλουν ένα χεράκι για να απαλλάξουμε την παραλία από τα απορρίμματα και να της χαρίσουμε μία νέα μορφή!
Μαζί μας θα είναι η περιβαλλοντική οργάνωση iSea, καθώς και εργαζόμενοι της Bonatti J&P ΑΒΑX. Ομάδες, σύλλογοι και σχολεία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2310 794811. Για περισσότερες πληροφορίες: www.axiosdelta.gr.