Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Δήμος Κατερίνης: Σε εξέλιξη η εκτέλεση χωματουργικών εργασιών στην πλατεία Δημοκρατίας

 
 Σάββας Χιονίδης: «Αλλάζουμε σελίδα για αυτή την περιοχή και προχωράμε σε μία σοβαρή αναβάθμιση που αποτυπώνεται στο τρίπτυχο Πάρκο, Πράσινο, Πλατεία. Ένας νέος
πνεύμονας πρασίνου έρχεται να προστεθεί στην πλατεία, στο Πάρκο, αύριο στον Πέλεκα και πολύ σύντομα στο υπέργειο κομμάτι της υπογειοποίησης».


Μια νέα πρότυπη αστική περιοχή, στην καρδιά της πόλης, έναν ακόμη σημαντικό χώρο πρασίνου – αναψυχής έκτασης 16 στρεμμάτων,  αναμένεται να αποκτήσει η Κατερίνη με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αναβάθμισης στην πλατεία Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη).

Ήδη είναι σε εξέλιξη οι χωματουργικές εργασίες και η ενδεδειγμένη προετοιμασία του χώρου, για την ανάπλαση που θα επακολουθήσει, ενώ σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, εντός του Μαΐου αναμένεται να κατεδαφιστεί το κτίριο, που βρίσκεται στην πλατεία Δημοκρατίας, επί της οδού 25ης Μαρτίου.

Παράλληλα, όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου εκπονεί μελέτη, η οποία θα τεθεί σύντομα σε διαβούλευση και αφού εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου.


Όπως τονίζει σχετικά ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Αλλάζουμε σελίδα για αυτή την περιοχή και προχωράμε σε μία σοβαρή αναβάθμιση που αποτυπώνεται στο τρίπτυχο Πάρκο, Πράσινο, Πλατεία. Ένας νέος πνεύμονας πρασίνου έρχεται να προστεθεί στην πλατεία, στο Πάρκο, αύριο στον Πέλεκα και πολύ σύντομα στο υπέργειο κομμάτι της υπογειοποίησης».



«Η αξιοποίηση της αστικής αυτής περιοχής, στην καρδιά της Κατερίνης θα υλοποιηθεί όπως προβλέπεται από το υφιστάμενο σχέδιο πόλης και το γενικό πολεοδομικό σχέδιο: Χώρος Πρασίνου – Πλατείας, ο οποίος θα παραδοθεί στην πόλη, στους κατοίκους της, στα παιδιά μας» σημείωσε από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Ντούρος.