Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Ομιλία για την Καινοτομία στα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ εκπροσώπων του Πανεπιστημίου Kennesaw της Ατλάντα

Στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών του Λυκείου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της βιβλιοθήκης των Εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ, ομιλία με
θέμα την Καινοτομία. Στις 17 Μαρτίου δόθηκε η ευκαιρία στο σχολείο να φιλοξενήσει 2 μέλη του Ινστιτούτου Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Kennesaw, Atlanta, GA, τον καθηγητή ChrisHanks, και τη βοηθό του, ReganDurkin. Η επίσκεψη τους οργανώθηκε από το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο για Εκπαιδευτική και Οικονομική Ανάπτυξη με σκοπό να έρθουν σε επαφή με μαθητέςκαι να παρουσιάσουν το πρόγραμμα σπουδών που έχουν στον κλάδο της καινοτομίας.
Η φιλοσοφία του Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου είναι να βοηθηθεί ομαθητής, ο εκπαιδευτικός, και ο  επιχειρηματίας πως να σκέπτεται με διαφορετικό τρόπο πέρα από το συνηθισμένο και να βλέπει το χώρο του κάτω από διαφορετικό πρίσμα. Να μπορεί να διακρίνει τις ευκαιρίες ακόμη και μέσα από κρίσεις όπως και αυτή που περνάμε στη χώρα μας.
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις διαστάσεις της καινοτομίας και τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, ενώ έδωσαν και το λόγο σε μαθητές για ερωτήσεις, με συνέπεια να ακολουθήσει ένας γόνιμος και ενδιαφέρων διάλογος.