Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Ημερίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με θέμα «Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για την ανακαίνιση – επανάχρηση «Χατζογλείου Σχολείου» ιδιοκτησίας ΠΕ»

Ημερίδα με θέμα «Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών που διενεργήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για την
ανακαίνιση - επανάχρηση «Χατζογλείου Σχολείου» ιδιοκτησίας ΠΕ» διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 στις 11:00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (28ης Οκτωβρίου 40, 4ος όροφος).

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας & Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας & Κοινωνίας των Πολιτών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κα. Σοφία Μαυρίδου και η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, θα παρουσιάσουν τη διαδικασία του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών. που διενεργήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Για ένα έργο πνοής για την τοπική κοινωνία , κάνει λόγο η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, που επισημαίνει ότι το κτίριο αυτό αποτελεί αξιόλογο τεχνικό έργο και η ευρύτερη κοινωνική, αρχιτεκτονική, πολεοδομική, συμβολική και περιβαλλοντική σημασία του , καθώς και η λειτουργία του, η θέση του και η χρήση του, θα έχουν σημαντική επίδραση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της Π.Ε.Πιερίας.

Να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον για τον αρχιτεκτονικό αυτό διαγωνισμό εκ μέρους των αρχιτεκτόνων – μελετητών υπήρξε πολύ μεγάλο, με εγγραφές στον κατάλογο συμμετεχόντων από όλη την Ελλάδα. Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η επανάχρηση του κτιρίου στις ανάγκες ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού – επιμορφωτικού - πολιτιστικού  - κοινωνικού πολυχώρου. Σκοπός του κτιρίου είναι να φιλοξενήσει χρήσεις συνυφασμένες με την εκπαίδευση, την επιμόρφωση, που θα προάγουν τον πολιτισμό, την παιδεία και την κοινωνική επαφή όλων των ηλικιών.

Στην  ημερίδα θα περιλαμβάνεται και  έκθεση όλων των προτάσεων των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό μελετητών, παρουσιάσεις των βραβείων από τους ίδιους τους μελετητές, καθώς και σύντομες ομιλίες από μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό.



Πρόγραμμα ημερίδας
ΘΕΜΑ:
"Παρουσίαση Αποτελεσμάτων
του Αρχιτεκτονικού   Διαγωνισμού   Ιδεών
για την Ανακαίνιση – Επανάχρηση
«Χατζογλείου Σχολείου»
ιδιοκτησίας Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας"

          Πέμπτη                                   Ώρα Έναρξης     
06 Απριλίου 2017                          11:00 π.μ.

Χώρος Διεξαγωγής της Ημερίδας και της Έκθεσης:
Κτίριο Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας
στον 4ο όροφο επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 40 - Κατερίνη

11:00 - 11:15
Χαιρετισμός - Καλωσόρισμα από την Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας ΠΙΕΡΙΑΣ & Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας & Κοινωνίας των Πολιτών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Σοφία Μαυρίδου
11:15 - 11:30
Παρουσίαση της Αγωνιστικής Διαδικασίας του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών
Εισηγήτρια: Παναγιώτα Σινωπίδου - Αναπληρώτρια Προϊσταμένη τμήματος Έργων Δομών Περιβάλλοντος Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Πιερίας
11:30 - 12:00
Παρουσίαση του Β΄ Βραβείου
Εισηγήτριες οι Μελετήτριες: Άννα Χατζηευγενιάδου &                                       Ζωή Λαυρεντάκη
12:00 - 12:30
Παρουσίαση του Γ΄ Βραβείου
Εισηγητές οι Μελετητές: Στέφανος Αδαμάκης &                                    Αντώνιος Κατσαρός
12:30 - 13:00 
«ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ»
Εισηγήτρια: Έλλη Γεωργιάδου
13:00 - 13:30
«ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ»
Εισηγητής: Πέτρος Μακρίδης

Ομιλία με θέμα:
«Βιοκλιματικός Σχεδιασμός»

Εισηγήτρια: ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΕΛΛΗΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΙΔΕΩΝ - ΚΡΙΤΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΌ ΤΟ Υ.ΠΕ.Κ.Α.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Έλλη Γεωργιάδου είναι πτυχιούχος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Α.Π.Θ. (1965 έως 1969), με μεταπτυχιακές σπουδές στο Technische Universität Berlin (1972 έως 1974) και εξειδίκευση στον τομέα του Βιοκλιματικού Σχεδιασμού και των Καθαρών Τεχνολογιών Δόμησης (1986 έως 2013). Με σημαντικό έργο στη μελέτη, επίβλεψη, κατασκευή και παροχή υπηρεσιών συμβούλου, κτιρίων βιοκλιματικού σχεδιασμού και "καθαρών" τεχνολογιών δόμησης του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, καθώς και  Βιοκλιματικού  σχεδιασμού υπαίθριων χώρων για την τροποποίηση του μικροκλίματος και Ανάπτυξης  εναλλακτικών μορφών δόμησης, έχει ευρύ επιστημονικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο, με διδασκαλία, σεμινάρια, ημερίδες, ομιλίες, δημοσιεύσεις, συγγραφή κλπ. Έχει βραβευθεί με το Α΄ βραβείο Πανελλήνιου Αρχ. Διαγωνισμού «Ιδεών Τύπων Οικολογικής Κατοικίας» και το Α΄ βραβείο Πανελλήνιου Αρχ. Διαγωνισμού «Εφαρμοσμένης Οικολογικής Κατοικίας», ενώ είναι Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας για την έρευνα, προώθηση και διάδοση εφαρμογών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και οικολογικής αρχιτεκτονικής «ΑΝΕΛΙΞΗ»



Ομιλία με θέμα:

«Στοχεύοντας στην Υλοποίηση Ποιοτικού Αρχιτεκτονικού Έργου»

Εισηγητής: ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ — ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΙΔΕΩΝ - ΚΡΙΤΗΣ «ΕΚ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ»

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
O Πέτρος Mακρίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1944. Είναι κάτοχος των πτυχίων του Αρχιτέκτονα Μηχανικού της Πολυτεχνικής Σχολής του A.Π.Θ. (1970) και του Masters of Architecture από το Syracuse University των H.Π.A. (1971). Στη διάρκεια των τελευταίων 45 χρόνων, σχεδίασε, επίβλεψε και κατασκεύασε πολλά δημόσια και ιδιωτικά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τελευταία 25 χρόνια έχει ασχοληθεί συστηματικά με τον ενεργειακό και βιοκλιματικό σχεδιασμό των κτιρίων. Το έργο ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ‘ΑΛΙΚΗ ΠΕΡΡΩΤΗ’ του ‘Κολλεγίου Περρωτής’ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, κέρδισε το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αειφόρου Κτιρίου [B] Green Award, το 2012. Έχει πάρει μέρος σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και τιμήθηκε με πολλά βραβεία και διακρίσεις. Aρχιτεκτονικές και πολεοδομικές μελέτες που συνέταξε καθώς και κριτικά σχόλια για τη δραστηριότητα του γραφείου, δημοσιεύθηκαν σε διάφορα βιβλία και περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει παρουσιάσει πολλά έργα του σε Συνέδρια, Ημερίδες και Σεμινάρια.

Η Αντιπεριφερειάρχης
Σοφία Μαυρίδου

και
η υποΔιεύθυνση Τεχνικών Έργων
Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας


Σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την

Ημερίδα με θέμα:

«Παρουσίαση Αποτελεσμάτων
του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών
για την Ανακαίνιση – Επανάχρηση 
Χατζογλείου Σχολείου  ιδιοκτησίας ΠΕ Πιερίας»  

που θα πραγματοποιηθεί
την Πέμπτη 06 Απριλίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ.
στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (4ος όροφος – 28ης Οκτωβρίου 40 – Κατερίνη).

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα λειτουργήσει Έκθεση
με όλες τις προτάσεις των μελετητών (βραβευμένες και λοιπές) που συμμετείχαν στον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών.

Με τιμή
Η Αντιπεριφερειάρχης
Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας


ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ