Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Το όραμα και ο στρατηγικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης με ορίζοντα το 2030 και με όρους βιωσιμότητας και
ανθεκτικότητας, που παρουσιάστηκε, υπήρξε αποτέλεσμα στενής συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με δεκάδες φορείς της πόλης, οι οποίοι κλήθηκαν και μετείχαν στην κατάρτισή του, καταθέτοντας προτάσεις, προβληματισμούς, ιδέες και απόψεις. Αποτελεί, δηλαδή, έναν οδικό χάρτη που κατέγραψε συλλογικά η πόλη.
Η εκδήλωση και η ενεργή συμμετοχή σε αυτήν πλήθους φορέων και θεσμών της πόλης -από επίσημούς εκπροσώπους της αγοράς και της οικονομίας μέχρι ακτιβιστές και συλλογικότητες- πιστοποιεί όχι μόνο την επιτυχία της αλλά και τη δυνατότητα συνεννόησης και συλλογικής συνδιαμόρφωσης του μέλλοντός της. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σε αυτήν την προσπάθεια συμμετείχαν ενεργά και δημιουργικά και άλλες δημοτικές παρατάξεις, όπως η «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη».
Από αυτή τη συνεργατική διαδικασία για το μέλλον της πόλης ουσιαστικά απείχε, μια και δεν έκανε συγκεκριμένες προτάσεις, η μείζων αντιπολίτευση του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως αρέσκεται να πράττει σε κάθε περίσταση με σκοπό να κάνει κριτική εκ του ασφαλούς, ουσιαστικά όμως παραμένοντας αμέτοχη στα πράγματα της πόλης. Καλό θα ήταν οι εκπρόσωποί της να ενημερωθούν πρώτα για τον αναλυτικό στρατηγικό σχεδιασμό της πόλης από την ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και να κάνουν τουλάχιστον κριτική επί συγκεκριμένων θεμάτων, αντί να αναλώνονται σε γενικότητες και αοριστίες.
Κι ενώ η παράταξη του κυρίου Καλαφάτη έλαμψε δια της απουσίας της και από αυτήν την ευκαιρία να συνδιαμορφώσει το μέλλον της πόλης, για το οποίο κόπτεται ρητορικά, σπεύδει τώρα να κατηγορήσει τη δημοτική Αρχή ότι δεν παράγει έργο. Είναι άλλη μια προσφιλής της τακτική: να επιχειρεί «να κάνει το άσπρο μαύρο». Όμως οι Θεσσαλονικείς βλέπουν το έργο που έχει γίνει και είναι σε θέση να το αναγνωρίσουν και να το εκτιμήσουν.