Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Παρουσίαση της ‘’Ελεύθερης πατρίδας’’ στην Πτολεμαΐδα

Στην Πτολεμαΐδα βρέθηκε το μέλος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ‘’Ελεύθερης Πατρίδας’’ ο οικονομολόγος Ηλίας Ευαγγελόπουλος στο ξενοδοχείο
"Παντελίδης" την Τέταρτη 5 Απριλίου 2017 στις 7 το απόγευμα, ο όποιος σε μια εμπεριστατωμένη ομιλία κατέθεσε στο ακροατήριο τις θέσεις του νέου κινήματος συνεπικουρούμενος του καθηγητή βαλκανικών σπουδών ΑΠΘ Κωνσταντίνου Νιχωρίτη ο οποίος τον προλόγισε και μετά το πέρας της ομιλίας συντόνισε την ανοιχτή συζήτηση.

Η ομιλία και γενικά η εκδήλωση θεωρείται πετυχημένη μιας και η τοποθέτηση με τα αδιάψευστα στοιχειά που κατέθεσε ο κ. Ευαγγελόπουλος σε όλους τους τομείς (καθημερινότητα, οικονομία, θρησκεία, και ιδίως για το ξεπούλημα και διάλυση της Δ.Ε.Η. που επιχειρείται να συμβεί το αμέσως επόμενο διάστημα) κατάφερε να καθηλώσει το κοινό από την αρχή έως και το τέλος.

ΑΠΟ ΘΕΟΥ ΑΡΞΑΣΘΑΙ

Ως εκπρόσωπος ενός γνήσιου πατριωτικού κινήματος δεν θα μπορούσε να μην ξεκινήσει την ομιλία του με την θρησκεία η όποια είναι συνυφασμένη με το έθνος λέγοντας χαρακτηριστικά πως: Έχω κατ επανάληψη γράψει και δηλώσει ότι ο πρώτος λόγος για τον οποίο βάλλεται η Ελλάδα είναι η Ορθοδοξία. Όπου υπάρχει ορθοδοξία υπάρχει ακόμα ελπίδα και αντίσταση. Γι’ αυτό όσοι Έλληνες αγαπάμε τον Τριαδικό Θεό και την πατρίδα μας δίνουμε τον αγώνα μας πρώτα υπέρ της πίστεως. Γι’ αυτό το λόγο ο ατρόμητος μαχητής αλλά συνάμα σοφός Κολοκοτρώνης – όταν τρεις χιλιάδες περίπου παλληκάρια έπρεπε να αντιμετωπίσουν την τεράστια τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία – είπε: ‘’πρώτα υπέρ πίστεως και μετά υπέρ πατρίδος’’ .

Ο ελληνικός λαός πρέπει να παύσει να τρέχει πίσω από ιδεολόγους ψευτοεπαναστάτες από όπιο πολιτικό χώρο και αν προέρχονται, οι οποίοι είναι ελεγχόμενοι, προσκυνημένοι, είναι φτερά στον άνεμο το οποίο επιβεβαιώνει και ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός με τη φράση: ‘’Λαέ πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε’’ .

Ο στόχος επομένως είναι διπλός και ξεκάθαρος. Εξάλειψη της Ορθοδοξίας και πλήρη διάλυση του Ελληνικού κράτους. Ακολούθησε η τοποθέτηση του στη Δ.Ε.Η. όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως οι βιομηχανικές χώρες της Ευρώπης χρειάζονται φθηνή ενέργεια και η δική μας χώρα είναι ένα από τα θύματα της με απώτερο σκοπό η ενέργεια μέσα από την πλήρη απελευθέρωση της να φτάσει στα χέρια λίγων ιδιωτών που θα την ελέγχουν.

Η Δ.Ε.Η ξεκίνησε το 1950 ως κρατική κοινωφελής εταιρεία και το 2001 με βάση το Νόμο 2773-1999 μετετράπη σε ανώνυμη εταιρεία.

Το 2001 η Δ.Ε.Η. Α.Ε. εισέρχεται στο χρηματιστήριο και σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει το 34,12 % από το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, το ΤΑΙΠΕΔ το 17%, δημόσια ασφαλιστικά ταμεία 3,8% και τα υπόλοιπα 45,07% ανήκει σε επενδυτές.

Το 17% του ΤΑΙΠΕΔ είναι προς πώληση και το ελληνικό δημόσιο ουσιαστικά κατέχει σήμερα το 1/3 της εταιρίας. Να γνωρίζεται ότι εάν ένα πουλόβερ αρχίσει να ξηλώνεται στο τέλος θα ξηλωθεί όλο.

Σήμερα η Δ.Ε.Η. παρόλα τα προβλήματα που της δημιούργησαν με το χαράτσι, τη μείωση της χρήσης του λιγνίτη, τον Μηχανισμό Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους, την αδυναμία είσπραξης των οφειλών λόγω της κρίσης κ.λ.π. κατέχει πάνω από το 85% του μεριδίου της αγοράς Η/Ε στη χώρα μας με περίπου 7,5 εκατομμύρια πελάτες.

Σύμφωνα με το ψηφισθέν πρόγραμμα από την 1η Ιανουαρίου 2020 η Δ.Ε.Η. Α.Ε. θα έχει το 49% του Ιανουαρίου 2020 θα έχει το 49% του μεριδίου αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Σήμερα οι καταναλωτές χρωστάνε στη Δ.Ε.Η. Α.Ε. 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ τα 500 από αυτά είναι αδύνατο να εισπραχθούν.

Εξετάζοντας του δείκτες της Ταμιακής Ρευστότητας και ταμιακής κυκλοφοριακής ταχύτητας διαπιστώνεται η αδυναμία στην οποία βρίσκεται η επιχείρηση από άποψη κεφαλαίου κίνησης.

Μια επιχείρηση που το 2009 κατέγραψε κέρδη άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, το 2011, το 2013 και 2015 κατέγραψε ζημιές ενώ το 2012 και το 2014 παρουσίασε ελάχιστα κέρδη.

Ο συνδυασμός της επιταχυνόμενης συρρίκνωσης του μεριδίου αγοράς και της επιδείνωσης των πωλήσεων θα αναγκάσει την Δ.Ε.Η. σταδιακά να πουλήσει την περιουσία της, λιγνίτη, μονάδες, υδροηλεκτρικά εργοστάσια. Στο τέλος θα πωληθούν όλα. Γι’ αυτό να μην έχετε καμιά αμφιβολία. Και βέβαια όλα αυτά, κυριολεκτικά θα πωληθούν για ένα κομμάτι ψωμί.

Δυστυχώς έχουμε καταντήσει δειλοί αφού πολλοί Έλληνες λένε: ‘’ Ας τα πάρουν όλα και ας μας αφήσουν ήσυχους’’. Ότι έχει ήδη πωληθεί ή πρόκειται να πωληθεί από δω και πέρα θα εθνικοποιηθεί. Και αυτό ισχύει και για την Δ.Ε.Η. . Ήταν μια ισχυρή επιχείρηση και την κατάντησαν ερείπιο για να την τεμαχίσουν και να την ξεπουλήσουν.

Εδώ θα τονίσω ότι οι τομείς της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών είναι οι στυλοβάτες ενός ανεξάρτητου και ισχυρού κράτους. Η απώλεια τους είναι χτύπημα στην καρδιά της πατρίδος και ισοδυναμεί με πράξη εσχάτης προδοσίας. Αυτό που ως "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ" διαβεβαιώνουμε τον ελληνικό λαό είναι ότι οι υπεύθυνοι όπου και αν καταφύγουν, ακόμα και στο δάσος του Αμαζονίου να κρυφτούν, θα τους βρούμε και θα τους φέρουμε πίσω για να κριθούν από την ελληνική δικαιοσύνη.

(αναδημοσίευση από ΕΔΩ)

Ακολουθεί το βίντεο ολόκληρης της ομιλίας όπως την ανέβασε το Ptolemaida News



http://koukfamily.blogspot.gr/