Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας και του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας η συναυλία - αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας

To Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και  
η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας διοργανώνουν
  
Συναυλία - Αφιέρωμα
στον μεγάλο μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη 
«Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΕΦΗΒΟΣ»
με τους «Νέους Μουσικούς χωρίς Σύνορα»

τραγουδούν (αλφαβητικά) : Ιορδάνης Καρακασίδης, Γεωργία Μαυραντζά, 
Βασιλεία Τζίνα, Μάριος Φιλώτας Χατζόγλου 
Στο πιάνο: Κωνσταντίνος Παπαστεργίου
Ενορχήστρωση: Ανδρέας Τσιμπανογιάννης
Διεύθυνση Ορχήστρας: Εύη Γρηγοριάδου 
Απαγγελία – Επιμέλεια: Άντα Τσεσμελή – Edwards 
Παρουσίαση: Παναγιώτης Κουντουράς 

Κυριακή  9 Απριλίου 2017 και ώρα 20:00 
στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 
Με αφορμή  την συμπλήρωση των 20 χρόνων από τον θάνατο του Ελύτη(1911-1996) το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας  τον τιμούν  διοργανώνοντας μια μουσική εκδήλωση, με μια δυναμική νεανική ορχήστρα τους «Νέους Μουσικούς Χωρίς Σύνορα» . Θα ακουστούν απαγγελίες ποιημάτων αλλά και μελοποιημένα ποιήματα του ποιητή από τους «Προσανατολισμούς», τον «Ήλιο τον Ηλιάτορα»,  «Τα Ρω του έρωτα», και το «Άξιον Εστί».
Η  Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  Κα Άννα Μυκωνίου  δήλωσε:
 «Για εμάς τους Έλληνες ο Ελύτης είναι ο ποιητής μας, αυτός που μας έμαθε να εκτιμούμε τον πλούτο της γλώσσας μας, «να ακριβολογούμε μέσα στα μυστήρια», να αφουγκραζόμαστε τους παφλασμούς της θάλασσας, να σεβόμαστε τα τοπία της πατρίδας μας, να παρατηρούμε το παιχνίδισμα του ήλιου στα κυκλαδόσπιτα. 
20 χρόνια μετά το θάνατο του οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανή την μνήμη του και την ποιητική του δημιουργία. Οι στίχοι του Ελύτη ενέπνευσαν τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες. Σε αυτή την ξεχωριστή συνύπαρξη είναι αφιερωμένη η εκδήλωση μας.  Θα σας παρουσιάσουμε  ένα βράδυ γεμάτο μελωδικές στιγμές, που η ποίηση θα ζωντανέψει, θα αγγίξει,  θα ζεστάνει και θα εμπνεύσει τις καρδιές όλων και ευελπιστούμε κυρίως των νέων»