Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Για πολλοστή φορά η μείζων αντιπολίτευση του Δήμου Θεσσαλονίκης
επιχειρεί να θολώσει τα νερά και να δημιουργήσει στρεβλές εντυπώσεις. Είναι πάγια τακτική της να προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια με επικοινωνιακά τεχνάσματα και με παραπληροφόρηση. Αυτή τη φορά η κατηγορία είναι ο λαϊκισμός, από μια δημοτική παράταξη που έχει κάνει τέχνη το λαϊκισμό, το χάιδεμα αυτιών και την ψηφοθηρία. Είναι λογικό, βεβαίως, αντιπολίτευση είναι, εκλογές πλησιάζουν, και ο κ. Καλαφάτης πιέζεται εσωκομματικά. Γι’ αυτό και τοποθετείται σαν να ζει άλλη πόλη.
Γι’ αυτό και επιμένει αυθαίρετα να κατατάσσει τον Δήμαρχο σε κόμματα, κλείνοντας έτσι το μάτι στο εκλογικό κοινό του. Γι’ αυτό και προσπαθεί να αποδώσει ευθύνες της κεντρικής διοίκησης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως με τις περιπτώσεις του Αποτεφρωτηρίου, της Πρώτης Προβλήτας, των αρχαιοτήτων του Σταθμού Βενιζέλου και του Μουσείου Ολοκαυτώματος, πρωτοβουλίες και διεκδικήσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης που ξεπερνούν τα στενά όρια των αρμοδιοτήτων της αυτοδιοίκησης και τα οποία χρειάζονται την έμπρακτη στήριξη της κεντρικής διοίκησης για να υλοποιηθούν. Και όμως, ο κ. Καλαφάτης φαίνεται να επιχαίρει για τα εμπόδια που συναντούν αυτές οι προσπάθειες.
Κατά τα άλλα, δεν επιθυμούμε να μπούμε σε ψυχαναλυτικές ερμηνείες για τις αποστάσεις που τήρησε από τον ομόσταβλό του κ. Τζιτζικώστα ούτε και να εμπλακούμε σε ενδοπαραταξιακές διενέξεις άλλων. Ωστόσο θα περιμέναμε απ’ τον κ. Καλαφάτη, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, να στηρίξει τις προσπάθειες του Δήμου Θεσσαλονίκης για προσέλκυση κοινοτικών κονδυλιών, αντί για άλλη μια φορά, να μένει αμέτοχος, προφανώς πιστεύοντας ότι έτσι «μένει καθαρός». Αντίστοιχη ήταν και η στάση του στο θέμα του δανείου από την ΕΤΕπ, η οποία επίσης διανθίστηκε και με αμέτρητες ανακρίβειες.
Οφείλουμε να τον ενημερώσουμε, πάντως, ότι τα αποθεματικά του Δήμου Θεσσαλονίκης έχουν επιστραφεί στα ταμεία του Δήμου αφού αποσύρθηκαν από την ΤτΕ, πλην μικρού μέρους που ακόμη παραμένει εκεί και τοκίζεται με υψηλότερα επιτόκια από αυτά που ισχύουν στις εμπορικές τράπεζες. Κυρίως, όμως, να τον παρηγορήσουμε, διότι η «Πρωτοβουλία» δεν διαλύεται (κι ας ονειρεύεται ο νηστικός καρβέλια), απλώς λειτουργεί με αρχές που ο ίδιος δεν μπορεί να αντιληφθεί διότι ηγείται μιας κομματικής μονομπλόκ παράταξης.
Τέλος, καλό θα είναι να τιθασεύσει την τάση του να γίνεται τιμητής των πάντων. Το έργο της Διοίκησης κρίνεται καθημερινά από τους Θεσσαλονικείς και θα κριθεί και στο τέλος της θητείας με κριτήριο το τι πραγματικά προσέφερε και όχι το πόσο αποτελεσματική ήταν η προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση της μείζονος αντιπολίτευσης.