Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η περίοδος εγγραφών για τις διαλέξεις του εαρινού εξαμήνου 2016-2017 του Ανοικτού Πανεπιστήμιου του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα ξεκινήσει την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017 και θα διαρκέσει έως τη συμπλήρωση των τμημάτων.

Οι δύο νέοι κύκλοι, που θα ξεκινήσουν στις 20 Φεβρουαρίου 2017, περιλαμβάνουν τις παρακάτω θεματικές:

  • «Πρόσφυγες: άνθρωποι σαν κι εμάς εν αναμονή», με επιστημονική υπεύθυνη την Καθηγήτρια του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Ευτυχία Βουτυρά, που θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, από τις 19.00 έως τις 21.00, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Πλατεία Ιπποδρομίου) και
  • «Η Σχολή Επιστημών Υγείας στην υπηρεσία των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Ενημέρωση από τους ειδικούς», με επιστημονικό υπεύθυνο τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής, Γιώργο Καρακιουλάκη, που θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη, επίσης από τις 19.00 έως τις 21.00, στο Κέντρο Ιστορίας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο έχουν δικαίωμα εγγραφής ενήλικες, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθήσουν και τους δύο κύκλους διαλέξεων. Με το τέλος του προγράμματος θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Η εγγραφή και η παρακολούθηση δεν προϋποθέτουν οικονομική επιβάρυνση. Μοναδικό κριτήριο επιλογής των συμμετεχόντων, αποτελεί η σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων αιτήσεων, οι οποίες θα κατατίθενται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στον σύνδεσμο:
http://opengov.thessaloniki.gr/opengov/applications/apth_2017.php που θα ενεργοποιηθεί από τις 09.00 το πρωί της 6ης Φεβρουαρίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310-841.109 και 2310-841.498, κατά  τις ώρες 08.00  έως 16.00.

Παράλληλα, για τις ανάγκες λειτουργίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσκαλεί δημότες οι οποίοι θα ήθελαν να βοηθήσουν εθελοντικά, ως γραμματειακή υποστήριξη, κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2310-841.109 (ώρες 08.00 έως 16.00) ή να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  a.vardamaskou@thessaloniki.gr

Τις εργασίες του Ανοικτού Πανεπιστημίου συντονίζει Ομάδα Έργου του Δήμου Θεσσαλονίκης που τελεί υπό τον Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Έλλη Χρυσίδου.
            Την Ομάδα απαρτίζουν οι: Σοφία Ασλανίδου, Καθηγήτρια ΑΣΠΑΙΤΕ-ΣΕΛΕΤΕ, Δημοτική Σύμβουλος (Πρόεδρος), Βενετία Αποστολίδου, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Λογοτεχνικής Εκπαίδευσης, ΠΤΔΕ ΑΠΘ, Γιώργος Ζωγραφίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας, Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής ΑΠΘ, Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Καθηγητής Παλαιάς διαθήκης και βιβλικής εβραϊκής γλώσσας, Κοσμήτωρ Θεολογικής ΑΠΘ, Αγγελική Καλλία, Δικηγόρος, Καθηγήτρια στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Εμπειρογνώμων στο ευρωπαϊκό δίκαιο περιβάλλοντος, Αργύρης Νικολαΐδης, Καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής ΑΠΘ, Παντελής Σαββίδης, Μαθηματικός-δημοσιογράφος Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ, Μαρία Τσαντσάνογλου, Ιστορικός Τέχνης, Διευθύντρια Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Ελένη Χοντολίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής ΑΠΘ, Πρόεδρος Α΄ Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης.