Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Ευθ. Φωτόπουλος: «Αξιοποιούμε τη δυνατότητα για προσλήψεις που μας δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών»

Ευθ. Φωτόπουλος: «Αξιοποιούμε τη δυνατότητα για προσλήψεις που μας δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών»


Την υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Εσωτερικών για πρόσληψη 43 ατόμων τακτικού προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών, κατηγορίας ΔΕ και ΥΕ, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τελευταία συνεδρίασή του, μετά από πρόταση της Διοίκησης.
«Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Δέλτα πάσχει από έλλειψη προσωπικού. Αυτό προέκυψε από το 2010, διότι ενώ ο Καλλικράτης αύξησε τον πληθυσμό, την επικράτεια και τις ανάγκες διοίκησης, δεν αυξήθηκε ανάλογα το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου. Εμείς αξιοποιούμε τη δυνατότητα που μας δίνει προσώρας το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να καλύψουμε ορισμένες από τις ανάγκες. Ελπίζουμε ότι το Υπουργείο θα ανταποκριθεί μέχρι τέλους, θα εγκρίνει το αίτημα και σύντομα θα εντάξουμε επιπλέον προσωπικό στο Δήμο μας. Γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση, ωστόσο δεν μπορεί να επιτρέψουμε την αποσύνθεση, ιδιαίτερα στην αυτοδιοίκηση που αποτελεί τη βαθμίδα διοίκησης εκείνη που εφάπτεται της κοινωνίας» δήλωσε ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλος. 
Η πρωτοβουλία της Διοίκησης ελήφθη σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 40703/16-12-2016 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (και μετά την θέση σε ισχύ των διατάξεων του άρθρου 7 του ν. 4368/2016 με τις οποίες εισάγεται εξαίρεση από την πλήρη αναστολή προσλήψεων τακτικού προσωπικού κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ) για θέσεις υπηρεσιών για τις οποίες ο Δήμος ή το ΝΠΙΔ εισπράττει ανταποδοτικά τέλη από τους ωφελούμενους κατοίκους και αφορούν ιδίως τους τομείς της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, της ύδρευσης – άρδευσης, της αποχέτευσης και των δημοτικών κοιμητηρίων.
Σημειωτέον ότι η δαπάνη μισθοδοσίας θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου. Για τον καθορισμό των θέσεων που περιλήφθηκαν στο αίτημα προς το Υπουργείο, ζητήθηκαν οι προτάσεις από τις Διευθύνσεις και τις λοιπές οργανικές μονάδες του Δήμου. Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα και τις κενές θέσεις του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, ιεραρχήθηκαν από τους Διευθυντές και υποβλήθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Το αίτημα απεστάλη στο Υπουργείο και αναμένεται η σχετική έγκριση.