Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Τουρισμός: Η επέκταση της σεζόν "έσωσε" την Κω

Ρεκόρ επισκεπτών στην Ρόδο και τον Οκτώβριο
Xαμόγελα κλείνει η τουριστική περίοδος στην Κω, παρά την πτώση που σημείωσε το νησί στο ξεκίνημα - το οποίο ήταν από τα δυσκολότερα στην τουριστική ιστορία της Κω - η ανάκαμψη ήταν εντυπωσιακή. Όπως επισημαίνουν σημαντικά στελέχη της TUI, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Τρυφωνόπουλος και η πρόεδρος των ξενοδόχων της Κω κα Σβύνου, η Κως κατάφερε να ανατρέψει τα αρχικά δεδομένα και να αποτελέσει από μόνη της ένα εξαιρετικά επιτυχημένο «case study». 

Η σεζόν επεκτάθηκε ως το τέλος του Νοέμβρη. Ο ΕΟΤ προχώρησε σε ένα εκτεταμένο ντεμαράζ επικοινωνιακής προβολής για να ανατραπεί η στρεβλή εικόνα για το νησί στα διεθνή media. Το Υπουργείο Τουρισμού από κοινού με την τοπική ένωση ξενοδόχων, την TUI, την Thomas Cook και άλλους μεγάλους tour operators, ενίσχυσαν με έκτακτες ενέργειες την διεθνή τουριστική κίνηση, αλλά και την εσωτερική με το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού (200.000 δικαιούχοι).

Η ανάκαμψη του τουρισμού της Κω αποτυπώνεται πλήρως στις διεθνείς αφίξεις Οκτωβρίου που ανακοίνωσε η ΥΠΑ. Καθώς, με αύξηση ρεκόρ 19,33% και επιπλέον 10.540 επισκέπτες σε σχέση με πέρσι (συνολικά 65.056) έκλεισε ο φετινός Οκτώβριος αφήνοντας μια νότα αισιοδοξίας στους επιχειρηματίες της Κω.



Φθινοπωρινό ρεκόρ τουρισμού και για την Ρόδο

Με εξίσου πιο εντυπωσιακό τρόπο κλείνει και η τουριστική περίοδος για το νησί της Ρόδου, αφού ο Οκτώβριος κατέγραψε εντυπωσιακή αύξηση στις διεθνείς αφίξεις με αποτέλεσμα να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι ήταν ο καλύτερος Οκτώβριος στην ιστορία του ροδιακού τουρισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το αεροδρόμιο «Διαγόρας», η αύξηση στις αφίξεις τουριστών ανήλθε σε σχέση με πέρυσι σε 29,13%!

Συγκεκριμένα αφίχθησαν στο νησί με πτήσεις τσάρτερ 172.055 επισκέπτες έναντι 133.241 πέρυσι. Γερμανοί, Βρετανοί και Ισραηλινοί ήταν σε αριθμό οι περισσότεροι από τους τουρίστες που ήρθαν αλλά αύξηση σε σχέση με πέρσι καταγράφηκε και στις αφίξεις από όλες τις χώρες.

Η τουριστική περίοδος κλείνει για την Ρόδο με θετικό πρόσημο στις αφίξεις τουριστών που συνολικά για όλο τον χρόνο ξεπέρασε το 10% σε σύγκριση με το 2015. Ενώ, για πρώτη χρονιά αρκετά ξενοδοχεία θα μείνουν ανοιχτά ως και τα Χριστούγεννα λόγω της αυξημένης ζήτησης !