Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Με αφορμή τη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, αποστέλλει το παρακάτω μήνυμα:

«Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς αποτελεί την αφετηρία μιας δύσκολης και παράλληλα συναρπαστικής διαδρομής προς την κατάκτηση της γνώσης. Μιας διαδρομής που είναι γεμάτη στόχους, όνειρα, αγωνίες και νέες προκλήσεις για χιλιάδες μαθητές.
Εύχομαι τη φετινή σχολική χρονιά όλοι οι μαθητές να αποκτήσουν νέες γνώσεις, νέες εικόνες, νέες δεξιότητες και νέες εμπειρίες που θα διευρύνουν τους ορίζοντες τους και θα τους βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση του κόσμου.
Φέτος, η έναρξη του σχολικού έτους συνοδεύεται από την έναρξη της λειτουργίας του νέου σχολικού συγκροτήματος στην περιοχή Γιοτζαλίκια, ενός έργου που αναβαθμίζει σημαντικά τη σχολική υποδομή του Δήμου Βέροιας, εξασφαλίζοντας ιδανικές εκπαιδευτικές συνθήκες για εκατοντάδες μαθητές.
Θα ήθελα να προτρέψω τους μαθητές να επιδείξουν σεβασμό απέναντι στις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις που παρά τις δυσκολίες της εποχής και ύστερα από προσωπικό κόπο πολλών ανθρώπων, εντός κι εκτός του Δήμου, κατάφεραν να υλοποιηθούν ώστε να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής.
Στους εκπαιδευτικούς, θα ήθελα να ευχηθώ να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις των καιρών και να επιτελέσουν με επιτυχία το δύσκολο λειτούργημά τους. Ο Δήμος Βέροιας, μέσω των υπηρεσιών και των Σχολικών Επιτροπών του, θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθειά τους και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επίλυση των προβλημάτων που ενδεχόμενα θα προκύψουν στις σχολικές μονάδες ώστε να διασφαλίσει και φέτος την καλύτερη δυνατή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε κάθε γωνιά του Δήμου.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις, εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου Βέροιας καθώς επίσης και στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους κηδεμόνες τους να έχουν μια ουσιαστική και γόνιμη σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο».