Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά 2016-2017 από τη βουλεύτρια Ελισσάβετ-Μπέττυ Σκούφα

Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει, καινούργιοι μαθητές εντάσσονται στην εκπαίδευση, οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού, άλλα παιδιά ανεβαίνουν ένα ακόμη σκαλί και μεταπηδούν στο
Γυμνάσιο, ενώ οι μαθητές της Γ’ Λυκείου ξεκινούν την τελευταία τάξη που θα τους οδηγήσει σε νέους, διευρυμένους ορίζοντες εκπαίδευσης ή επαγγελμάτων. Σε όλο αυτό τον μαθητόκοσμο, τον γεμάτο ελπίδα, όνειρα, ζωντάνια, λαχτάρα για μάθηση αλλά και για παιχνίδι και συναναστροφή στη σχολική αυλή, εύχομαι ολόψυχα καλή σχολική χρονιά, σύνεση και δύναμη, χαμόγελο στις επιτυχίες που θα έρθουν, αλλά και προβληματισμό και συνέχιση προσπαθειών για τις όποιες δυσκολίες.
Καλή σχολική χρονιά εύχομαι και στους εκπαιδευτικούς για το τόσο σημαντικό τους έργο. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η συνεισφορά του εκπαιδευτικού στην διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού είναι το ίδιο σημαντική με αυτή των γονιών. Οι εκπαιδευτικοί, επιμορφωμένοι και έμπειροι, είναι αυτοί στους οποίους εμπιστεύονται οι γονείς αλλά και όλη η κοινωνία τους μαθητές, για αυτό και οι ίδιοι, αναγνωρίζοντας την ευθύνη, αναλαμβάνουν κάθε χρονιά το δύσκολο αυτό έργο που αξίζει τον σεβασμό όλων μας.
Περαιτέρω, εύχομαι και στους γονείς, που στέκουν πάντα στο πλευρό των παιδιών, που ‘ζορίζουν’ για περισσότερο διάβασμα και προσοχή, καλή σχολική χρονιά, δύναμη και υπομονή, μέτρο στο ‘ζόρι’ και στις απαιτήσεις προς τα παιδιά και να είναι σίγουροι πως οι μικροί μαθητές θα τους ανταμείψουν για την πραγματική αυτή αγάπη και συμπαράσταση.

Κλείνοντας, ως Βουλεύτρια του νομού είμαι ανοιχτή να ακούσω από κοντά και να βοηθήσω, να αφουγκραστώ και να μεταβιβάσω προτάσεις για μια νέα εκπαίδευση προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των νέων μαθητών και στις ανάγκες τους που αλλάζουν.