Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Τη χορήγηση αδειών συμμετοχής σε θρησκευτικές εμποροπανηγύρεις στους δικαιούχους που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις και έχουν καταβάλει το ανάλογο τέλος
στον Δήμο, ενέκρινε σήμερα, Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016, το Δημοτικό Συμβούλιο, στη διάρκεια της 16ης τακτικής του συνεδρίασης.
            Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο Τμήμα Έκδοσης και Ρύθμισης Αδειών Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Επιχειρηματία, κατά το χρονικό διάστημα που θα ορίζεται από το Τμήμα, μετά τη δημοσίευση σχετικής ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
            Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνεται με δημόσια κλήρωση που θα διενεργείται μεταξύ των ενδιαφερομένων από την Ειδική Επιτροπή Εμποροπανηγύρεων του άρθρου 8 της υπ’ αριθμ. 234/2016 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία και των αρμοδίων υπαλλήλων της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Επιχειρηματία. Δημόσια κλήρωση θα διενεργείται και για τον καθορισμό των θέσεων στις οποίες θα τοποθετηθούν οι συμμετέχοντες. Κατά την κλήρωση, οι διαθέσιμες άδειες κληρώνονται κατά ποσοστό 80% στους ενδιαφερόμενους όλων των άλλων περιπτώσεων και κατά ποσοστό 20% σε κατόχους άδειας επαγγελματία πωλητή βιομηχανικών ειδών των λαϊκών αγορών.
            Οι άδειες συμμετοχής στις εμποροπανηγύρεις είναι προσωποπαγείς και αμεταβίβαστες. Δεν επιτρέπεται η εισφορά, η εκμίσθωση και η παραχώρηση της χρήσης τους καθώς και η άσκηση των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτές από οποιονδήποτε τρίτο, εκτός από τον/την σύζυγο και τα τέκνα των κατόχων των αδειών, υπό τον όρο ότι αυτοί δεν κατέχουν άλλη άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου. Σε κάθε περίπτωση, αντιστοιχεί μία άδεια για κάθε φυσικό πρόσωπο.