Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ "Η ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ" ΓΙΑ ΤΑ «ΠΥΔΝΕΙΑ 2016»


 ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ

« Η  ΣΤΕΓΗ  ΤΗΣ  ΑΓΑΠΗΣ »

  
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 « ΠΥΔΝΕΙΑ 2016 »

2ο  ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ


       Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 24/07/2016 το 2ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Παράδοσης « ΠΥΔΝΕΙΑ 2016 »στην Αρχαία Πύδνα Μακρυγιάλου  που διοργάνωσε ο Σύλλογος μας.  


Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το χώρο και τις δύο ημέρες  για να παρακολουθήσει την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ τη μουσικοχορευτική παράσταση «Μαντήλ  γλυκόν  έλα σο χορόν »από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου σε συνεργασία με τη Δημοτική Χορωδία της Δ.Ε Μεθώνης και μαέστρο τον Γιάννη Κούκα.  


Την παράσταση προλόγισε η προϊσταμένη εφορείας αρχαιοτήτων Πιερίας κ. Παπασταύρου Έλενα ενώ την επιμέλεια της παράστασης είχαν οι χοροδιδάσκαλοι Γιάννης Σαββίδης και Καλλιόπη Καρτσαμπά.  


Στην συνέχεια την παράσταση έκλεψαν οι εννιάχορδοι , ένα νέο μουσικό σχήμα που μας οδήγησαν σ΄ ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι σε ήχους και αισθήσεις.


       Τη δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ την παράσταση έκλεψαν  οι μοναδικοί  Βασίλης Παπακωνσταντίνου και  Γιάννης  Ζουγανέλης  δύο θρύλοι που το κοινό τους αποθέωσε από την πρώτη στιγμή.
,

Μια εμπειρία μαγική, κάθε φορά μοναδική, από τον απόλυτο Έλληνα Ροκ σταρ με την εμπειρία των 40 και πλέον ετών στο τραγούδι, με χιλιάδες συναυλίες πια στο ενεργητικό του ξέρει καλά πώς να εκτινάσσει στον αέρα την ένταση και τον ρυθμό κάνοντας τον κόσμο να παραληρεί. Στο πλάι του ο εξαιρετικός Γιάννης Ζουγανέλης, επιστήθιος φίλος του και επί πολλά χρόνια συνεργάτης,  μια μεγάλη μορφή της ροκ αλλά και της σάτιρας κάνει τον κόσμο να κλαίει από τα γέλια με το αξεπέραστο χιούμορ και τα ευρηματικά αστεία του. Δεν σταματάει όμως μόνο εκεί καθώς με μεγάλη επιτυχία ερμηνεύει και αγαπημένα τραγούδια γυρνώντας μας σε εποχές αλλοτινές που με νοσταλγία αναπολούμε…
Μαζί τους λύσαμε, τραγουδήσαμε, νοσταλγήσαμε, θυμηθήκαμε, αγαπήσαμε….  


Ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια της συναυλίας αυτής ήταν η παρουσία του κοινού, ενός κοινού που αποτελούνταν από ανθρώπους 1 έως 70+ ετών. Γονείς με τα παιδιά τους, παιδιά ακόμα και της αγκαλιάς, αλλά και έφηβοι, νέοι και μεγαλύτεροι νέοι, μεσήλικες και μεσόκοποι, απόδειξη της καθολικότητας και της διαχρονικότητας της μουσικής τους. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν ήταν μία rock συναυλία με τα όλα της,  χορό , συνθήματα και πανό!


 Η διοργάνωση ήταν άψογη χωρίς να δημιουργείτε συνωστισμός τόσο στην έναρξη όσο και μετά τη λήξη της συναυλίας . Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές μας  οι οποίοι εργάστηκαν με αίσθημα ευθύνης και συνέπεια για να πετύχει η διοργάνωση και το Αστυνομικό τμήμα Αιγινίου για την άψογη συνεργασία. 


Ακόμη όλους όσους συντέλεσαν στην επιτυχία του φεστιβάλ όπως τους χορευτές και μουσικούς , τους χοροδιδασκάλους για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν ώστε να βγει σωστό αποτέλεσμα, τους συλλόγους για τις φορεσιές που μας διέθεσαν,  τους χορηγούς μικρούς και μεγάλους  που με το υστέρημα τους συντέλεσαν για την επιτυχή έκβαση του διημέρου αλλά κυρίως όλους τους παρευρισκομένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους .


Ραντεβού του χρόνου καλό καλοκαίρι......................