Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ, ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Πραγματοποιήθηκε, χθες, Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016, η δεύτερη συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και της Διοίκησης του Δήμου με εκπροσώπους των
Επιμελητηρίων, της αγοράς και του τουρισμού στο Δημαρχείο, για την προετοιμασία της πόλης για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης που είχε συγκαλέσει ο Δήμαρχος στις 18 Ιουλίου 2016.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι της αγοράς και του τουρισμού είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις ιδέες, τις προτάσεις και τις προτεραιότητές τους για την εορταστική περίοδο στον καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, κ. Απόστολο Βέττα, ο οποίος κλήθηκε από τον Δήμαρχο να αναλάβει την «σκηνοθεσία» και τη συγγραφή του «σεναρίου» της εορταστικής περιόδου, προκειμένου ο τελευταίος να καταθέσει σειρά εναλλακτικών προτάσεων στο πλαίσιο μιας συνεκτικής αφήγησης που θα προσδώσει στη Θεσσαλονίκη ξεχωριστό χαρακτήρα για την εορταστική περίοδο, ώστε να ενισχυθεί η αγοραστική κίνηση, καθιστώντας ταυτόχρονα την πόλη ελκυστικό χριστουγεννιάτικο προορισμό για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, με ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα.
Η συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος, ολοκληρώθηκε με τη συγκρότηση ολιγομελούς συντονιστικής επιτροπής, η οποία απαρτίζεται από τους συναρμόδιους Αντιδημάρχους Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρο Πέγκα, Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Έλλη Χρυσίδου και Ανάπτυξης, Πέτρο Λεκάκη καθώς και από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Π. Φιλιππίδη και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΒΕΘ, κ. Κ. Χαντζαρίδη. Έργο της συντονιστικής επιτροπής, όπως συμφωνήθηκε από όλους τους παριστάμενους, είναι η συγκέντρωση όλων των ιδεών και η επικοινωνία με τον κ. Βέττα.
Η επόμενη συνάντηση όλων των παρευρισκόμενων προγραμματίστηκε για τα τέλη Αυγούστου, προκειμένου ο Καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών να παρουσιάσει τις πρώτες ιδέες, οι οποίες και θα αξιολογηθούν, προτού επιλεγεί η επικρατούσα πρόταση.
Παρούσα στη δεύτερη συνάντηση εργασίας ήταν και η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κ. Βούλα Πατουλίδου, η οποία πρότεινε την ενεργοποίηση του Οργανισμού για την προβολή της προσπάθειας στο εξωτερικό.
«Μπορεί για ορισμένους να είναι νωρίς για τις γιορτές των Χριστουγέννων, όμως η προσπάθεια αυτή, που για πρώτη φορά γίνεται συντονισμένα και συλλογικά, χρειάζεται χρόνο, ώστε η πόλη να είναι έτοιμη εγκαίρως, ειδικά εφόσον επιθυμούμε να προσελκύσουμε ξένους επισκέπτες από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης.
Στη συνάντηση εργασίας παραβρέθηκαν από την πλευρά του Δήμου Θεσσαλονίκης οι Αντιδήμαρχοι Ανάπτυξης, Πέτρος Λεκάκης, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας και Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας, Έλλη Χρυσίδου, ενώ συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΘ, Κ. Χαντζαρίδης, το μέλος του ΔΣ του ΒΕΘ, Μ. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΕΘ, Μ. Ζορπίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Π. Φιλιππίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Α. Θωμόπουλος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης, Ι. Μανδρίνος.