Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας προς το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με το στεγαστικό ζήτημα του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας δείχνει την ευαισθησία της για το φλέγον ζήτημα των στεγαστικών αναγκών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης


            Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, απέστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς επίσης και προς τη Διεύθυνση Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας, ζητώντας να παραχωρηθεί το κέντρο “ΔΗΜΗΤΡΑ” για τις στεγαστικές ανάγκες του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, καθώς οι αίθουσες τις οποίες αξιοποιεί  προς χρήση αυτή την στιγμή το σχολείο παρουσιάζουν προβλήματα λειτουργικότητας με αποτέλεσμα να παρατηρείται μία σχετική  δυσλειτουργία στην σωστή διδακτική μέθοδο.
            Αναλυτικά η επιστολή που απέστειλε η κα Μαυρίδου είναι η εξής:

“ΘΕΜΑ: «Παραχώρηση χρήσης τμηματοσ του πρώην ΚΕΓΕ για τις στεγαστικέσ αναγκεσ του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης»


Όπως γνωρίζετε εδώ και χρόνια μέρος του κτιρίου του ΚΕΓΕ Κατερίνης – το οποίο βρίσκεται στην ιδιοκτησία σας – χρησιμοποιείται από το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης προκειμένου να πραγματοποιούνται μαθήματα και άλλες δραστηριότητες για τις ανάγκες των μαθητών του σχολείου.
Οι αίθουσες τις οποίες αξιοποιεί  προς χρήση αυτή την στιγμή το σχολείο παρουσιάζουν προβλήματα λειτουργικότητας με αποτέλεσμα να παρατηρείται μία σχετική  δυσλειτουργία στην σωστή διδακτική μέθοδο.
Με αφορμή αυτές τις δυσκολίες το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης μας απέστειλε έγγραφο – το οποίο και σας επισυνάπτουμε –  και στο οποίο ζητείται η παραχώρηση προς χρήση του κτιρίου που χρησιμοποιεί προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και επισκευής των χώρων.
Το κέντρο «Δήμητρα» το αποδεικνύει  εμπράκτως εδώ και χρόνια, ως φορέας εκπαίδευσης ενηλίκων, την προσφορά του στο τοπικό κοινωνικό σύνολο. Με δεδομένο λοιπόν το γεγονός, ότι αποτελεί και δική σας επιθυμία για την προσφορότερη παροχή υπηρεσιών προς τους μαθητές και κατ’ επέκταση της ομαλής λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, θεωρούμε πως θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα και θα παραχωρήσετε την χρήση του συγκεκριμένου τμήματος των εγκαταστάσεων του κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ», στο Μουσικό σχολείο με απώτερο σκοπό να πραγματοποιηθούν οι όποιες επιδιορθώσεις κριθούν απαραίτητες που θα συμβάλουν στην καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών.
Στο πλαίσιο λοιπόν, της αιτούμενης παραχώρησης χρήσης, η Περιφερειακή Ενότητα ΠΙΕΡΙΑΣ, σε συνεννόηση με το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης να συνδράμει να το δυνατόν στην επισκευή του κτιρίου, ενώ η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης, μέρος των λειτουργικών δαπανών χρήσης του κτιρίου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου”