Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των Ποντίων στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε δηλώσεις και μόλις ολοκλήρωσε τις
δηλώσεις του, μια ομάδα ατόμων που καθόταν δίπλα από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι ήταν παρόντες στη συγκέντρωση, κατευθύνθηκαν προς τον βουλευτή της ΝΔ.
Άρχισαν να τον σπρώχνουν και μετά από λίγο μια άλλη ομάδα περίπου 15 ατόμων άρχισε να του πετάει νεράντζια και στη συνέχεια άρχισαν να τον χτυπούν.
Εκείνη την ώρα επενέβη διμοιρία των ΜΑΤ και ο κ. Κουμουτσάκος κατάφερε να κρυφτεί πίσω από τη διμοιρία για να προφυλαχτεί. Ακολούθησε συμπλοκή των αστυνομικών με την ομάδα που επιτέθηκε στον βουλευτή. Ο κ. Κουμουτσάκος λίγο αργότερα έφυγε και κατευθύνθηκε προς τη βουλή, όμως και πάλι μια ομάδα ατόμων πήγε να του επιτεθεί και ακολούθησε νέος γύρος συμπλοκών με τους αστυνομικούς στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.


Τι δήλωσε ο Κουμουτσάκος
"Είμαι πεπεισμένος, έχοντας υποστεί τη βιαιοπραγία ακραίων απαραδέκτων τραμπούκων, ότι αυτή την δικαιολογία, το έδαφος, την τροφή να αναπτυχθούν αυτοί, τη δίνουν δηλώσεις όπως αυτές που κάνατε" είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ο Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων στο Σύνταγμα. "Ξέρω υπό την καθοδήγηση ποιων αυτοί οι τραμπούκοι έδρασαν. Αυτοί που επιχείρησαν να καπηλευτούν την δικαιολογημένη αγανάκτηση των ποντιακών σωματείων. Αυτοί που το έκαναν, οι πνευματικοί πατέρες είναι αυτοί που έχουν δολοφονήσει, είναι οι φορείς του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και ότι πιο ακραίου υπάρχει στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας", ανέφερε ζητώντας να καταδικαστεί το περιστατικό.
Ο Βαρεμένος για την επίθεση στον Κουμουτσάκο: Αυτονόητη η καταδίκη
"Είναι αυτονόητη η καταδίκη και η αποδοκιμασία" είπε ο Γιώργος Βαρεμένος σχολιάζοντας την επίθεση που δέχθηκε ο Γιώργος Κουμουτσάκος. "Απ' ότι έμαθα την πράξη διέπραξαν ακραία στοιχεία" ανέφερε ο αντιπρόεδρος της βουλής.
Ο Φίλης για την επίθεση στον Κουμουτσάκο
«Θέλω να εκφράσω τη συμπάθειά μου για όσα υπέστη ο κ. Κουμουτσάκος, όπως επίσης και για όσα παραλίγο να υποστεί και ο κ. Βαρβιτσιώτης που διέφυγε από την μανία των τραμπούκων της ακροδεξιάς πάνω στο χώρο του Αγνώστου Στρατιώτη» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης μιλώντας στη Βουλή και πρόσθεσε:
«Μερικές εκατοντάδες οι οποίοι κερδοσκοπούν πολιτικά, μερικοί οι οποίοι με τρόπο επαγγελματικό διαχειρίζονται τις μνήμες των ανθρώπων, με τρόπο εξοργιστικό, τραμπούκικο, φασιστικό».
«Ποιοι οπλίζουν το χέρι των τραμπούκων; Ποιοι όπλιζαν μόλις πρόπερσι με μαχαίρια τους εγκληματίες για να σκοτώνουν φτωχούς ανθρώπους στο κέντρο της Αθήνας; Ποιοι όπλισαν το χέρι του δολοφόνου του Φύσσα; Ποιοι συνεχίζουν σήμερα να οπλίζουν το χέρι των τραμπούκων; Είναι προφανές ότι η δημοκρατία δεν πρέπει να διαιρείται μπροστά στην απειλή του νεοφασισμού στην απειλή του ρατσισμού μπροστά στους τραμπούκους, οι οποίοι, αν και υπόδικοι δεν υποχωρούν. Είναι εδώ μπροστά μας και προκαλούν τη δημοκρατία» υπογράμμισε ο κ. Φίλης.
Ο Βαρβιτσιώτης καταγγέλλει: Προσπάθησαν να με εμποδίσουν να διαδηλώσω
Σε μια βαριά καταγγελία προχώρησε μέσω Twitter o Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, λίγο μετά την επίθεση που δέχθηκε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στο Σύνταγμα.
"Προβοκάτορες με σήμα του ΕΠΑΜ που προσπάθησαν να με εμποδίσουν να διαδηλώσω με τους Πόντιους δεν θα αμαυρώσουν το δίκαιο αγώνα τους" έγραψε.