Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την ανοίκεια (και με αγοραίους  προσωπικούς
χαρακτηρισμούς) επίθεση που εξαπέλυσε δημόσια εναντίον των τριών βουλευτών μας ο πρωτεργάτης  του κινήματος  «Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας».
Κατανοούμε την αγανάκτηση (ακόμη και την οργή) ανθρώπων που όχι μόνο αντιδρούν στην αδικία, αλλά και αντιστέκονται και παλεύουν καθημερινά με πρακτικούς τρόπους να απαλύνουν τουλάχιστον όσο μπορούν τις επιπτώσεις της.
Κατανοούμε την αγανάκτηση (ακόμη και την οργή) αυτών των ανθρώπων γιατί μέχρι στιγμής η κυβέρνησή μας δεν κατάφερε να κάνει πράξη πολλά καλά απ’ όσα είχε εξαγγείλει, ή να ακυρώσει τα κακώς κείμενα, που μαζί τους παλέψαμε κι εμείς κι οι βουλευτές μας, να ακυρωθούν.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη σπουδή εξομοίωσης αυτής κυβέρνησης, (που μέσα στις πιο αντίξοες και εχθρικές συνθήκες προσπαθεί με νύχια και με δόντια να περισώσει ό,τι μπορεί να διασωθεί από τις καταστροφές που προκάλεσαν στον τόπο  μας οι νεοφιλελεύθερες επιλογές ), με τις προηγούμενες κυβερνήσεις .
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την επιλογή του συντάκτη του κειμένου, να χρησιμοποιήσει τόσο κραυγαλέα «αυριανίστικους» , άκρως χυδαίους προσωπικούς  χαρακτηρισμούς ,  εναντίον βουλευτών που δεν πρόλαβαν καν να δοκιμαστούν στις βουλευτικές τους καρέκλες.
Αυτό πάντως που θέλουμε εμείς να γίνει απόλυτα κατανοητό είναι πως τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και οι βουλευτές μας  δεν πρόκειται να διαρρήξουμε  τους δεσμούς μας με τα κινήματα των πολιτών, πρωτεργάτες και συνοδοιπόροι των οποίων ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε.
Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τους συνδικαλιστικούς μας αγώνες για την επανάκτηση των δικαιωμάτων που μας αφαίρεσαν οι προηγούμενοι κυβερνητικοί εντολοδόχοι ξένων και ντόπιων μονίμως προνομιούχων.
Ήμασταν και είμαστε εναντίον του καναπέ  γι΄ αυτό και θα δώσουμε όλοι το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.
Και καλούμε όλους να είναι εκεί, γιατί  όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα.

NE ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ