Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Μεγάλη αγροτική κινητοποίηση στις 18 Νοεμβρίου

Μένουν στον κόμβο Μαυροβουνίου οι αγρότες
Πάνω από 200 τρακτέρ βρίσκονται παρατεταγμένα στον κόμβο Μαυροβουνίου στο
δημοτικό διαμέρισμα Σκύδρας του νομού Πέλλας. Οι αγρότες που πραγματοποίησαν και την Παρασκευή πορεία μέσα στην Έδεσσα και κατέληξαν στην αντιπεριφέρεια έκλεισαν τον κόμβο συμβολικά δυο φορές μέσα στην ημέρα. Ανάλογη διαμαρτυρία έγινε και στη γέφυρα Καλογήρου, το πρωί της Δευτέρας, με αγρότες και κτηνοτρόφους αφού έκλεισαν συμβολικά τον κόμβο της Άρτας, να αποχωρούν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.
Στο μπλόκο Μαυροβουνίου βρίσκονται ακόμη συγκεντρωμένοι πάνω από 200 αγρότες, όπως λέει στο AgroNews ο κ. Αντωνίου, μέλος στο πενταμελές συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας, διαμαρτυρόμενοι για τα προωθούμενα μέτρα σε ασφαλιστικό και φορολογία. Οι αγρότες της περιοχής δεν πρόκειται να φύγουν από το σημείο, όπως διαμηνύουν, ούτε το βράδυ ούτε αύριο κι ενώ οι αγροτικοί σύλλογοι και από άλλες περιοχές του νομού ξεκινούν την Τρίτη κινητοποιήσεις σε διαφορετικά σημεία. Σκοπός τους, όπως λένε, είναι να συγκροτήσουν μετέπειτα ένα μεγάλο μέτωπο με παραπάνω από 500 τρακτέρ και να "πιάσουν" κομβικά σημεία της περιοχής.
Στην Ήπειρο οι παραγωγοί που συγκεντρώθηκαν ξεπέρασαν τους 150, όπως λέει στο AgroNews η πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, Μυρτώ Λύκα.
Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, περισσότερα από χίλια αγροτικά αυτοκίνητα απέκλεισαν την αντιπεριφέρεια Έδεσσας το πρωί, μετά από πορεία αγροτών στο κέντρο της πόλης.
Αναλυτικά το ψήφισμα των αγροτών
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ - 6/11/2015
Διεκδικούμε:
1 . ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ «ΑΓΡΟΤΗΣ» : κατοχύρωση του επαγγέλματος, ταυτότητα αγρότη με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε «επιτηδευματίες» ή «ελεύθεροι επαγγελματίες»
2. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ: Παραμονή των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στον συντελεστή του 13% και κατάργηση της προκαταβολής φόρου. Να προσμετρώνται στον υπολογισμό του κόστους παραγωγής όλες οι δαπάνες και οι αποσβέσεις που ισχύουν στα Ευρωπαικά και διεθνή οικονομικά και λογιστικά πρότυπα (αποσβέσεις του φυτικού, ζωικού και παγίου κεφαλαίου, αγορά γης, τα τεκμαρτά ενοίκια του εδάφους, τους τόκους των ιδίων κεφαλαίων).
Αφορολόγητο της προσωπικής και της Οικογενειακής Εργασίας του Αγρότη.
Όχι στη φορολόγηση αποζημιώσεων. Όχι στην προκαταβολή φόρου εισοδήματος.
 Όχι στην απαράδεκτη φορολόγηση με τεκμήρια διαβίωσης στην περίπτωση που υπάρχει μειωμένο εισόδημα ή και καθόλου, λόγω ζημιών.
3. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές. Εξυγίανση του ΟΓΑ και απαλλαγή του από ξένες προς αυτόν υποχρεώσεις, την αναδιάρθρωσή του (μέσα από μια σοβαρή οικονομοτεχνική μελέτη) ώστε άμεσα να καταστεί ένας υγιής ασφαλιστικός Οργανισμός χωρίς επιπλέον επιβάρυνση για τον αγρότη – ασφαλισμένο.
4. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Άμεσα να προχωρήσουμε στην Αγροτική Μεταρρύθμιση και την Παραγωγική Ανασυγκρότηση λαμβάνοντας σοβαρή μέριμνα για το κόστος παραγωγής, την χρηματοδότηση του, την διαφοροποίηση της φορολογίας των 100% συνεταιριζόμενων αγροτών, το λαθρεμπόριο (μαύρη πώληση αγροτικών προϊόντων), τα κόκκινα δάνεια, και μια σειρά αλλά θέματα που δημιουργούν τεράστια ζητήματα επιβίωσης και ανάπτυξης του κλάδου.
Για 18 Νοέμβρη έδειξαν οι αγρότες
Εν τω μεταξύ αφού οι κυβερνώντες δεν αντιλαμβάνονται την οργή των αγροτών εκ του μακρόθεν ήρθε η ώρα να νιώσουν την καυτή ανάσα των εξεγερμένων αγροτών εκ του σύνεγγυς. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος, κατά τους ίδιους τους επαγγελματίες της αγροτικής οικονομίας, αυτό να γίνει στην… έδρα των πολιτικών και λίγα μέτρα από το ελληνικό κοινοβούλιο, εκεί όπου ψηφίζονται μέτρα – ταφόπλακα για γεωργούς και κτηνοτρόφους σε φορολογία και ασφαλιστικό, όπως γράφει η εφημερίδα Agrenda.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ