Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ

Εορτάστηκε και στην Ιερά Μητρόπολη μας η μνήμη του Αγίου Μηνά και των συμμαρτύρων του Βίκτωρος και Βικεντίου. 
Συγκεκριμένα, πανηγύρισε ο ομώνυμος Ενοριακός Ναός του Καταχά. 
Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου το απόγευμα τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμεναρχου μας κ. Γεωργίου, ο οποίος και κήρυξε τον θ. λόγο. 
Κατά την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι η ύπαρξη εορτών μέσα στην ιστορία των λαών και των πολιτισμών είναι ένα πανανθρώπινο φαινόμενο. Ο Χριστιανισμός, όμως, έδωσε νέο περιεχόμενο στις εορτές, καλώντας από την εξωστρέφεια στην εσωστρέφεια, δηλαδή σε μετάνοια και πνευματική εγρήγορση. Έτσι, οι χριστιανικές εορτές δεν είναι απλώς ευκαιρίες απόδρασης από την καθημερινότητα. Καθίστανται πλέον σταθμοί πνευματικού ανεφοδιασμού και αναπροσδιορισμού της ζωἠς μας. 
Πριν την απόλυση της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Πρωτοπρεβύτερο τον ήδη συνταξιούχο εφημέριο του Ιερού Ναού π. Θεοφάνη Φωτιάδη, ο οποίος υπηρέτησε επί πολλές δεκαετίες και εξακολουθεί να ιερουργεί στην Ενορία. 
Την κυριώνυμη ημέρα Τετάρτη 11 Νοεμβρίου τελέστηκε Ιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Πρωτοπρ. Ηλία Γκοτσίδη, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αιγινίου.