Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Απελευθέρωση της Κατερίνης

Η 16η Οκτωβρίου είναι μία ιδιαίτερη ημέρα για την πόλη μας. Σήμερα γιορτάζουμε την 103η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό. Αυτή η ιστορική στιγμή έχει
χαραχθεί για πάντα στις ψυχές και τις καρδιές μας, καθώς χάρη στο θάρρος και την πραγματική θέληση των προγόνων μας για το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας, είμαστε σήμερα εδώ ελεύθεροι από κάθε ζυγό για να τιμήσουμε την αυτοθυσία τους και τη βαθιά πίστη τους σε αξίες και ιδανικά.
            Η 16η Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα που ανακαλούνται μνήμες από το ένδοξο παρελθόν μας, αλλά αποτελεί και ημέρα περισυλλογής και βαθύτερης προσωπικής ενδοσκόπησης, ώστε με γνώμονα την αυτογνωσία μας να προσπαθήσουμε ως πολίτες να τιμούμε την καταγωγή μας, να γνωρίζουμε το παρελθόν μας και την ιστορία μας και να παίρνουμε θάρρος τις δύσκολες στιγμές αντλώντας δύναμη από τη θέληση που επέδειξαν οι ήρωές μας το 1912. Αυτούς τιμούμε σήμερα, αυτούς οφείλουμε να τιμούμε κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου. Και όσο γνωρίζουμε την ιστορία μας, τόσο περισσότερο θα σεβόμαστε τους προγόνους μας και τους αγώνες τους. Μπορούμε και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι ως Κατερινιώτες, ως λαός, ως κοινωνία, ως Έλληνες.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ