Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Ο λαός να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια στη νέα αντεργατική θύελλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Χαριστική βολή για τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:
"Το πολυνομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ στη βουλή, υλοποιώντας το 3ο βάρβαρο μνημόνιο που συνυπόγραψε με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, υπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου και προβλέπει βάρβαρα μέτρα κατά του λαού.
Περικόπτονται οι ήδη πετσοκομμένες συντάξεις, ανεβαίνουν κι άλλο τα όρια ηλικίας, στραγγαλίζονται τα ασφαλιστικά ταμεία με τη συνέχιση της εισφοροδιαφυγής της εργοδοσίας. Κλιμακώνεται η φορολεηλασία κατά των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, ενώ συνεχίζεται η προκλητική φοροαπαλλαγή των μεγάλων ομίλων.
Δίνεται η χαριστική βολή στους φτωχούς στο όνομα του να μοιραστούν την εξαθλίωση με τους πάμφτωχους.
Στην πράξη αποδεικνύεται ότι η εφαρμογή των "βέλτιστων πρακτικών της ΕΕ" σημαίνει  σκλαβιά για τους εργαζόμενους για να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλίων.
Ο εργαζόμενος λαός δεν θα συναινέσει στη σφαγή του που προκλητικά η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως την ενέκρινε με την ψήφο του, ούτε θα δεχτεί την κοροϊδία των ισοδύναμης σφοδρότητας μέτρων σε βάρος του. Συγκυβέρνηση και ΕΕ θα τον βρουν απέναντί τους, στους δρόμους, στον οργανωμένο αγώνα ενάντια στη νέα αντεργατική θύελλα". 

 15-10-2015          Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ