Ο Βόλος θα λάμψει από Πολιτισμό
Μια μουσική πανδαισία με τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού
σε μια συναυλία-όνειρο αφιερωμένη
Συνδιοργανωτές το Δίκτυο 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" και το Επιμελητήριο Μαγνησίας
Συγκέντρωση τροφίμων Ελληνικών Επιχειρήσεων για τη στήριξη ευπαθών ομάδων
Ο Βόλος τιμά τον Γ. Μουζάκη
με μια μοναδική συναυλία της περίφημης Μπάντας του Πολεμικού μας Ναυτικού
Τυχεροί θα είναι όσοι βρεθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου την Πέμπτη , 29 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 8.30 μ.μ. ,για να παρακολουθήσουν τη μια και μοναδική συναυλία που θα δώσει η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού μας Ναυτικού στην πόλη του Βόλου ,αφιερωμένη στον μεγάλο μας μουσουργό Γ. Μουζάκη , με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για όλους ,με την ευγενική παράκληση των διοργανωτών ,ήτοι του Δικτύου 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" (Πρόεδρος κ. Κώστας Σκριάπας) και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας (πρόεδρος κ. Τέλης Μπασδάνης), να συγκεντρωθούν όσα περισσότερα τρόφιμα Ελληνικών Επιχειρήσεων μπορούν, για να στηριχθούν ευπαθείς ομάδες (Γηροκομείο , Ορφανοτροφείο Βόλου ,κοινωνικό παντοπωλείο Ελασσόνας κ.ά.) .
Πρόκειται για μια συναυλία-όνειρο υψηλής ποιότητας και αισθητικής ,από την περίφημη Μπάντα ,που θα αποτελείται από 35 μουσικούς και εξαιρετικούς ερμηνευτές -σολίστες της Λυρικής Σκηνής (Υψίφωνος Ευδοκία Μωϋσίδου και τενόρος ο Σταύρος Σαλαμπασόπουλος) , υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου κ. Τσιλιμπάρη Γεώργιου -Πλωτάρχη ΠΝ .
Μια σπουδαία Μπάντα σε μια μεγάλη συναυλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Η μπάντα θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά εκτός Αθηνών, τα καλύτερα τραγούδια του Γ. Μουζάκη, σε ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα, που πρόσφατα παρουσιάστηκε σε εκπομπή μεγάλου καναλιού των Αθηνών , τα δικαιώματα των τραγουδιών του οποίου, η σύζυγος του μεγάλου μουσουργού, παραχώρησε στην περίφημη Μπάντα του Ναυτικού .
Το Ναυτικό ,ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του Δικτύου "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" και του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας για την πραγματοποίηση τριών συναυλιών Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε όλη τη Θεσσαλία (Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα) για τη συγκέντρωση τροφίμων και τη στήριξη ευπαθών ομάδων και ξεκινά τις εμφανίσεις της Μπάντας από την πόλη του Βόλου ,σε μια εκδήλωση ,που συνδιοργανώνουν για το Βόλο το Επιμελητήριο Μαγνησίας ,το Δίκτυο 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" και το Σύλλογο Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας .
Οι στόχοι των Συνδιοργανωτών είναι πολλαπλός και συγκεκριμένα αποσκοπούν :
1. στην Ενίσχυση ευπαθών ομάδων με Ελληνικά τρόφιμα και φάρμακα
2. στην Εκδήλωση Τιμής προς τον μεγάλο Συνθέτη Γ. Μουζάκη
3. στην Ανάδειξη του έργου της Μπάντας ΓΕΝ-Τιμητική Βράβευση από Επιμελητήριο Μαγνησίας και Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" και
4. προσφορά μiας υψηλού επιπέδου συναυλίας στο απαιτητικό μουσικόφιλο κοινό του Βόλου και της Μαγνησίας
Συγκέντρωση τροφίμων για τη στήριξη ευπαθών ομάδων
Στα πλαίσια ,λοιπόν ,αυτά , με μια εντυπωσιακή ,από πλευράς μεγέθους και ποιότητας εκδήλωση και ανοικτή σε όλο το μουσικόφιλο κοινό του Βόλου με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ (χωρίς εισιτήριο) , παρουσιάζονται στην πόλη του Βόλου οι καλύτερες μουσικές δημιουργίες ,του μεγάλου μας συνθέτη και μουσουργού , Γ. Μουζάκη στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 20.30 μ.μ. (Οργάνωση -Επιμέλεια- Πληροφορίες :K. Σκριάπας Τηλέφ. 6974-881944).
Η μόνη υποχρέωση των τυχερών θεατών θα είναι η προσκόμιση τροφίμων διαρκείας ,από Ελληνικές Επιχειρήσεις , τα οποία και θα διατεθούν για τη στήριξη ευπαθών ομάδων των συμπολιτών μας .
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" ΜΕ ΤΗ ΜΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δίκτυο 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" ,δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με το Ναυτικό , αφού τον Ιανουάριο του 2012, ανέλαβε την πρωτοβουλία να προσκαλέσει τη Μπάντα του ΓΕΝ, η οποία πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία δύο συναυλίες ( Λάρισα -ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ 28/1/2012 και στην Ελασσόνα -Δημοτικό Θέατρο 29/1/2012 ) για τα 100 Χρόνια Ελευθερίας της πόλης της Ελασσόνας από τους Τούρκους, συνδυάζοντας τους εορτασμούς αυτούς με τα 100 Χρόνια του Θωρηκτού Αβέρωφ.
Επίσης , το Δίκτυο 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" διοργάνωσε μια μεγαλειώδη εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών στις 26/11/2012 ,προκειμένου να τιμηθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας (Στρατός ,Ναυτικό ,Αεροπορία), όπου εμφανίστηκε η Μπάντα του ΓΕΝ σε ένα αφιέρωμα υψηλού επιπέδου σε Έλληνες και ξένους Συνθέτες, με την παρουσία όλων των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Πολιτικών και Πολιτειακών αρχών της χώρας μας.
Τέλος το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ",με υπεύθυνο διοργάνωσης τον Πρόεδρό του κ. Κων. Σκριάπα) έχει διοργανώσει τα τελευταία χρόνια μεγάλες εκδηλώσεις Πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα ,αλλά και στο Βόλο σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας (ο οποίος έχει και την προεδρία του Δικτύου ) και σε ότι αφορά συναυλίες ,οι οποίες λόγω της υψηλής ποιότητάς τους ,προβάλλονται σε πολλά τηλεοπτικά κανάλια ,έχει διοργανώσει συναυλίες για το Μάνο Χατζιδάκι, Σοφία Βέμπο, Ν. Γκάτσο , Γ. Μουζάκη ,Αλέκο Σακελλάριο, Ελληνικό Κινηματογράφο, Στ. Καζαντζίδη, στην Οπερέτα και το Μιούζικαλ, στο Ν. Καββαδία, στον Γ. Ζαμπέτα, στο Μίμη Πλέσσα, στον Γ. Κατσαρό, στη Μαρ. Φαραντούρη κ.ά. γεγονός ου αποδεικνύει την τεχνογνωσία του και την υπευθυνότητα απέναντι στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, πάντα αφιλοκερδώς και χωρίς καμία αμοιβή για τα στελέχη του ,δεδομένου ότι είναι εθελοντική οργάνωση και εργάζεται πάντα ,δωρεάν ,προς όφελος της Κοινωνίας .
Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»
Ο πρόεδρος
|
Ο Γενικός Γραμματέας
|
Σκριάπας Κων/νος
|
Κων. Κυριλλίδης
|
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης
|
Δημοσιογράφος
|
Γ. Μουζάκης ,ένας μεγάλος μουσουργός
Ο Γιώργος Μουζάκης, (Αθήνα 15 Αυγούστου 1922 – 27 Αυγούστου 2005) υπήρξε ένας μεγάλος Έλληνας συνθέτης και μουσουργός, κυρίως του ελαφρού ελληνικού τραγουδιού.
Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών (1939-1947) και συνέχισε εκπαίδευση στην Αυστρία και Γερμανία (1952-1954). Έγραφε μουσική κυρίως για το θέατρο και για χορό. Διατηρούσε δική του ορχήστρα από το 1940. Ο ίδιος έπαιζε τρομπέττα, πιάνο, φλίκορν και τρομπόν.
Τη δική του σφραγίδα φέρουν περίπου 2.500 μουσικές μελωδίες, επενδύσεις και τραγούδια (ελαφρά και κλασσικά), μουσική για πάνω από 200 θεατρικά έργα (ελαφρά), 20 μουσικές κωμωδίες και περίπου 60 κινηματογραφικές ταινίες, καθώς και μια συμφωνία (πρώτη), μια σουίτα (αρχαϊκή) και τη λαϊκή όπερα «Ο Μηνάς ο ρέμπελος». Επίσης έγραψε μουσική για βαριετέ (1940-1948). Από τα πιο γνωστά του τραγούδια είναι «Η Σκλάβα», «Αδυναμία μου»,«Ένας φίλος ήρθε από τα παλιά», «Σου σφυρίζω», αλλά και ο Ύμνος του Παναθηναϊκού.
Υπήρξε μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Μουσουργών και του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Είχε δώσει πολλές συναυλίες ακόμη και εκτός Ελλάδος, όπως στην Αμερική, Αυστραλία, Βουλγαρία, Καναδά, Πολωνία, Ρουμανία και αλλού.
Επονομάστηκε «βασιλιάς της επιθεώρησης». Ήταν ο δημιουργός των τηλεοπτικών εκπομπών «Από τον παππού στον εγγονό» και «Μελωδίες και ρυθμοί». Ειδικότερα, το τραγούδι του Mambo Brazilero από την ταινία Ωραία των Αθηνών, 1954, είναι πάντα επίκαιρο και ενθουσιάζει γέρους, νέους και παιδιά.
Είχε τιμηθεί με το Α' Βραβείο ενορχήστρωσης ΣΟΠΟΤ (Πολωνία 1966), Α' Βραβείο τραγουδιού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (1967). Επίσης, για τρεις συνεχόμενες χρονιές, με το Ξενοπούλειο Έπαθλο (1952, 1953 και 1954) και το 1973 με το Βραβείο Ελλήνων Λογοτεχνών. Τέλος, το 2003 τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την 68χρονη προσφορά του.
ΜΠΑΝΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Το 1875 δημιουργήθηκε Μουσικό τμήμα που το αποτελούσαν Σαλπιγκτές και τυμπανιστές,με βαθμοφόρους εκπαιδευτές, αποσπασμένους στο Πολεμικό Ναυτικό από το Μουσικό τμήμα της μουσικής του Στρατού Ξηράς - της τότε Φρουράς Αθηνών
Το 1880 κατετάγη με τον βαθμό του Αρχικελευστού ο πρώτος διπλωματούχος Αρχιμουσικός Άγγελος Καλαμάς από την Ζάκυνθο και με την κατάταξη (Κατόπιν διαγωνισμού) είκοσι δύο εθελοντών μουσικών έχουμε την δημιουργία του πρώτου Μουσικού τμήματος (Μπάντα) . Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της μπάντας αυτής πραγματοποιήθηκε την 25η Μαρτίου του έτους 1890 κατά την παρέλαση της Εθνικής Εορτής
Το μουσικό τμήμα επέβαινε μόνιμα στη Ναυαρχίδα του Στόλου, καλύπτοντας συνάμα και όλες τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού γενικότερα, όπως: στο κεντρικό προγυμναστήριο Πόρου κατά τις περιόδους προπαιδεύσεως νεοσυλλέκτων, παρελάσεις, θρησκευτικές τελετές, ορκωμοσίες, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις κ.λ.π.
Δυστυχώς όμως, στις 10 Μαρτίου του 1923, το επίτακτο ναυαγοσωστικό «Αλέξανδρος Ζ» το οποίο χρησιμοποιείτο για τη μεταφορά του προσωπικού εξόδου του Πολεμικού Ναυτικού από το Ναύσταθμο Σαλαμίνος προς το λιμένα του Πειραιά, ναυάγησε έξω από τη νήσο Ψυτάλλεια. Εκτός των άλλων επιβαινόντων πνίγηκαν και όλοι οι επιβαίνοντες μουσικοί - τριάντα έξι (36) Υπαξιωματικοί και Ναυτοδίοποι. Μετά το ναυάγιο, δεν απέμειναν παρά μόνο οκτώ μουσικοί.
Για την συμπλήρωση της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, στο τέλος του 1923, έγινε - κατόπιν διαγωνισμού - κατάταξη νέων εθελοντών μουσικών. Έτσι συμπληρώθηκε ξανά η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού έστω και με μερικές ελλείψεις.
Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, η Μουσική ακολούθησε την έξοδο του Στόλου στην Μέση Ανατολή, έχοντας εγκατασταθεί στο Επιβατηγό Πλοίο “ΙΩΝΙΑ” (1941-1943) και στη συνέχεια στο Θωρηκτό “Αβέρωφ”.
Το 1946 τοποθετήθηκε στο Σκαραμαγκά, στο Κ.Ε. Παλάσκας και αργότερα στη Ν.Β. Κανελλόπουλος, όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα.
Η Μουσική του Πολεμικού Ναυτικού γενικότερα, έχει την πρωτοπορία σε πολλά θέματα που έχουν σχέση με τη μουσική στη χώρα μας. Εκτός από την καθιέρωση της επίσημης στολής, είναι η πρώτη που από το 1924, καθιέρωσε ραβδούχο, ο οποίος κατευθύνει και δίνει παραγγέλματα στο μουσικό τμήμα. Επίσης είναι η πρώτη μπάντα που εκτελεί σχηματισμούς επιδείξεων ακριβείας, είτε από μόνη της είτε μαζί με ένοπλο τμήμα, από το 1926.
Η Μουσική του Πολεμικού Ναυτικού έχει αντιπροσωπεύσει την πατρίδα μας πάρα πολλές φορές στο εξωτερικό, (σε παρελάσεις, θρησκευτικές τελετές, στρατιωτικά φεστιβάλ).Από το 1899 έως και σήμερα, Οι συμμετοχές της είναι οι εξής: το 1999 στο Χαιρλέν της Ολλανδίας, το 2000 στην Κρακοβία της Πολωνίας, το 2001 στη Μονς του Βελγίου, το 2002 στη Νίκαια της Γαλλίας, το 2004 στη Μάλτα, το 2006 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, το 2007 στη Νέα Υόρκη της Αμερικής και στο Σωμίρ της Γαλλίας και το 2008 στη Μονς του Βελγίου. Επίσης, σε μικτά μουσικά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων (Ελληνικός Στρατός - Πολεμικό Ναυτικό - Πολεμική Αεροπορία), συμμετέχει από το 1986, σχεδόν κάθε χρόνο, στην παρέλαση των ομογενών στην Νέα Υόρκη της Αμερικής, το 2000 στη Κανγκούν της Ν.Κορέας, το 2001 και το 2002 έλαβε μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Ρώμη της Ιταλίας για την επέτειο της Ιταλικής Δημοκρατίας, το 2004 στη Νορμανδία για την 50η επέτειο της αποβάσεως και στη Μάλτα το ίδιο έτος σε διεθνές στρατιωτικό φεστιβάλ.
Ακόμη είναι η μόνη Μπάντα που είχε συμμετοχή και στις δύο Ολυμπιάδες που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας. Το 1896 συμμετείχε στις τελετές Έναρξης και Λήξης, και το 2004 στην τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών και Λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων. Επίσης έλαβε μέρος στην τελετή Έναρξης των Special Olympics Αθήνα 2011.
Έχει παρουσιάσει προγράμματα κι εκπομπές στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και έργο στον δισκογραφικό τομέα καθώς επίσης έχουν προβληθεί εκπομπές αναφερόμενες στην ιστορία και το έργο της.
Από την ίδρυσή της, τον Νοέμβριο του 1880, έως σήμερα, έχουν διατελέσει 19 Αξιωματικοί ως Αρχιμουσικοί και Διευθυντές της Σχολής Μουσικής Π.Ν. Σήμερα, Αρχιμουσικός του Πολεμικού Ναυτικού είναι ο Πλωτάρχης (Ε) Γ. Τσιλιμπάρης Π.Ν.
Το 1880 κατετάγη με τον βαθμό του Αρχικελευστού ο πρώτος διπλωματούχος Αρχιμουσικός Άγγελος Καλαμάς από την Ζάκυνθο και με την κατάταξη (Κατόπιν διαγωνισμού) είκοσι δύο εθελοντών μουσικών έχουμε την δημιουργία του πρώτου Μουσικού τμήματος (Μπάντα) . Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της μπάντας αυτής πραγματοποιήθηκε την 25η Μαρτίου του έτους 1890 κατά την παρέλαση της Εθνικής Εορτής
Το μουσικό τμήμα επέβαινε μόνιμα στη Ναυαρχίδα του Στόλου, καλύπτοντας συνάμα και όλες τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού γενικότερα, όπως: στο κεντρικό προγυμναστήριο Πόρου κατά τις περιόδους προπαιδεύσεως νεοσυλλέκτων, παρελάσεις, θρησκευτικές τελετές, ορκωμοσίες, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις κ.λ.π.
Δυστυχώς όμως, στις 10 Μαρτίου του 1923, το επίτακτο ναυαγοσωστικό «Αλέξανδρος Ζ» το οποίο χρησιμοποιείτο για τη μεταφορά του προσωπικού εξόδου του Πολεμικού Ναυτικού από το Ναύσταθμο Σαλαμίνος προς το λιμένα του Πειραιά, ναυάγησε έξω από τη νήσο Ψυτάλλεια. Εκτός των άλλων επιβαινόντων πνίγηκαν και όλοι οι επιβαίνοντες μουσικοί - τριάντα έξι (36) Υπαξιωματικοί και Ναυτοδίοποι. Μετά το ναυάγιο, δεν απέμειναν παρά μόνο οκτώ μουσικοί.
Για την συμπλήρωση της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, στο τέλος του 1923, έγινε - κατόπιν διαγωνισμού - κατάταξη νέων εθελοντών μουσικών. Έτσι συμπληρώθηκε ξανά η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού έστω και με μερικές ελλείψεις.
Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, η Μουσική ακολούθησε την έξοδο του Στόλου στην Μέση Ανατολή, έχοντας εγκατασταθεί στο Επιβατηγό Πλοίο “ΙΩΝΙΑ” (1941-1943) και στη συνέχεια στο Θωρηκτό “Αβέρωφ”.
Το 1946 τοποθετήθηκε στο Σκαραμαγκά, στο Κ.Ε. Παλάσκας και αργότερα στη Ν.Β. Κανελλόπουλος, όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα.
Η Μουσική του Πολεμικού Ναυτικού γενικότερα, έχει την πρωτοπορία σε πολλά θέματα που έχουν σχέση με τη μουσική στη χώρα μας. Εκτός από την καθιέρωση της επίσημης στολής, είναι η πρώτη που από το 1924, καθιέρωσε ραβδούχο, ο οποίος κατευθύνει και δίνει παραγγέλματα στο μουσικό τμήμα. Επίσης είναι η πρώτη μπάντα που εκτελεί σχηματισμούς επιδείξεων ακριβείας, είτε από μόνη της είτε μαζί με ένοπλο τμήμα, από το 1926.
Η Μουσική του Πολεμικού Ναυτικού έχει αντιπροσωπεύσει την πατρίδα μας πάρα πολλές φορές στο εξωτερικό, (σε παρελάσεις, θρησκευτικές τελετές, στρατιωτικά φεστιβάλ).Από το 1899 έως και σήμερα, Οι συμμετοχές της είναι οι εξής: το 1999 στο Χαιρλέν της Ολλανδίας, το 2000 στην Κρακοβία της Πολωνίας, το 2001 στη Μονς του Βελγίου, το 2002 στη Νίκαια της Γαλλίας, το 2004 στη Μάλτα, το 2006 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, το 2007 στη Νέα Υόρκη της Αμερικής και στο Σωμίρ της Γαλλίας και το 2008 στη Μονς του Βελγίου. Επίσης, σε μικτά μουσικά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων (Ελληνικός Στρατός - Πολεμικό Ναυτικό - Πολεμική Αεροπορία), συμμετέχει από το 1986, σχεδόν κάθε χρόνο, στην παρέλαση των ομογενών στην Νέα Υόρκη της Αμερικής, το 2000 στη Κανγκούν της Ν.Κορέας, το 2001 και το 2002 έλαβε μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Ρώμη της Ιταλίας για την επέτειο της Ιταλικής Δημοκρατίας, το 2004 στη Νορμανδία για την 50η επέτειο της αποβάσεως και στη Μάλτα το ίδιο έτος σε διεθνές στρατιωτικό φεστιβάλ.
Ακόμη είναι η μόνη Μπάντα που είχε συμμετοχή και στις δύο Ολυμπιάδες που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας. Το 1896 συμμετείχε στις τελετές Έναρξης και Λήξης, και το 2004 στην τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών και Λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων. Επίσης έλαβε μέρος στην τελετή Έναρξης των Special Olympics Αθήνα 2011.
Έχει παρουσιάσει προγράμματα κι εκπομπές στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και έργο στον δισκογραφικό τομέα καθώς επίσης έχουν προβληθεί εκπομπές αναφερόμενες στην ιστορία και το έργο της.
Από την ίδρυσή της, τον Νοέμβριο του 1880, έως σήμερα, έχουν διατελέσει 19 Αξιωματικοί ως Αρχιμουσικοί και Διευθυντές της Σχολής Μουσικής Π.Ν. Σήμερα, Αρχιμουσικός του Πολεμικού Ναυτικού είναι ο Πλωτάρχης (Ε) Γ. Τσιλιμπάρης Π.Ν.
Πλωτάρχης (Ε) Γεώργιος Τσιλιμπάρης Π.Ν
Γεννήθηκε στο Σκριπερό της Κέρκυρας το 1961. Άρχισε Μουσική στη Φιλαρμονική της γενέτειρας του με τον μαέστρο Κωνσταντίνο Τσιλιμπάρη. Στο διάστημα 1971 – 1979 υπήρξε μέλος της Φιλαρμονικής ΕΤΑΙΡΙΑΣ «Ν.Μάντζαρος».
Το 1980 κατατάχθηκε ως ναύτης εθελοντής στη Μουσική Πολεμικού Ναυτικού. Συνέχισε μουσικές σπουδές στην Αθήνα και τελείωσε θεωρητικά στο Πινδάρειο Ωδείο και κλαρινέτο στο Απολλώνειο Ωδείο (πτυχίο με άριστα παμψηφεί).
Την περίοδο 1985 – 1987, διετέλεσε μέλος της Μπάντας και της Ορχήστρας του Στρατηγείου του ΝΑΤΟ που εδρεύει στην Νεάπολη Ιταλίας. Εκεί παρακολούθησε μαθήματα στο Ωδείο Νεάπολης, συμμετέχοντας στην οχρήστρα «ξύλινων οργάνων» του Ωδείου.
Το 1989 συμμετείχε ως μέλος σςτην συμφωνική ορχήστρα της Χορωδίας Πειραιά. Τον Οκτώβριο 1999, ανέλαβε καθήκοντα Αρχιμουσικού στη Νέα Φιλαρμονική του Δήμου Γλυφάδας.
Το 2000 προήχθη σε Σημαιοφόρο και το 2003 σε Ανθυποπλοίαρχο. Στους βαθμούς αυτούς διετέλεσε επικεφαλής τμημάτων στα Μουσικά Τμήματα Δ.Ν.Ε. και Α.Σ.
Υπο τη διεύθυνση του το 2004 και 2005, ηχογραφήθηκαν στα στούντιο της Ε.Ρ.Τ. δύο συναυλίες της Μουσικής Π.Ν με έργα επτανήσιων συνθετών και επιλογές από Ελληνικές οπερέτες, καθώς επίσης Ελληνικά και Ξένα τραγούδια. Το 2011 υπό τη διεύθυνση του ηχογραφήθηκαν Ελληνικά κομμάτια για τις ανάγκες της Τελετής Έναρξης των SPECIAL OLYMPICS.
Το 2009 προήχθη στους βαθμούς του Υποπλοιάρχου (6 Ιουνίου) και Πλωτάρχη (8 Σεπτεμβρίου). Την 1η Ιουλίου 2010 ανέλαβε καθήκοντα Αρχιμουσικού Π.Ν
Την περίοδο 1985 – 1987, διετέλεσε μέλος της Μπάντας και της Ορχήστρας του Στρατηγείου του ΝΑΤΟ που εδρεύει στην Νεάπολη Ιταλίας. Εκεί παρακολούθησε μαθήματα στο Ωδείο Νεάπολης, συμμετέχοντας στην οχρήστρα «ξύλινων οργάνων» του Ωδείου.
Το 1989 συμμετείχε ως μέλος σςτην συμφωνική ορχήστρα της Χορωδίας Πειραιά. Τον Οκτώβριο 1999, ανέλαβε καθήκοντα Αρχιμουσικού στη Νέα Φιλαρμονική του Δήμου Γλυφάδας.
Το 2000 προήχθη σε Σημαιοφόρο και το 2003 σε Ανθυποπλοίαρχο. Στους βαθμούς αυτούς διετέλεσε επικεφαλής τμημάτων στα Μουσικά Τμήματα Δ.Ν.Ε. και Α.Σ.
Υπο τη διεύθυνση του το 2004 και 2005, ηχογραφήθηκαν στα στούντιο της Ε.Ρ.Τ. δύο συναυλίες της Μουσικής Π.Ν με έργα επτανήσιων συνθετών και επιλογές από Ελληνικές οπερέτες, καθώς επίσης Ελληνικά και Ξένα τραγούδια. Το 2011 υπό τη διεύθυνση του ηχογραφήθηκαν Ελληνικά κομμάτια για τις ανάγκες της Τελετής Έναρξης των SPECIAL OLYMPICS.
Το 2009 προήχθη στους βαθμούς του Υποπλοιάρχου (6 Ιουνίου) και Πλωτάρχη (8 Σεπτεμβρίου). Την 1η Ιουλίου 2010 ανέλαβε καθήκοντα Αρχιμουσικού Π.Ν
ΣΑΛΑΜΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Ο Τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος γεννήθηκε στο Αλιβέρι Ευβοίας. Κατά την ενηλικίωσή του ξεκίνησε σπουδές κλασσικού τραγουδιού και μέσα σε ένα χρόνο είχε την πρώτη του επαγγελματική εμφάνισή στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Σπούδασε με υποτροφία του Γαλλικού Κράτους στο Παρίσι όπου τελείωσε με Άριστα Παμψηφεί. Συνεργάστηκε με την όπερα του Παρισιού. Έχει ερμηνεύσει ρόλους κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου σε Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Ελλάδα και έχει συμμετάσχει σε Ελληνικά και Διεθνή Φεστιβάλ.
ΜΩΥΣΙΔΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ
Η Σοπράνο Ευδοκία Μωυσίδου ξεκίνησε τα πρώτα της μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών στη Ρωσία. Αποφοίτησε από τις σχολές Πιάνου και Μονωδίας του Ωδείου Αθηνών με Άριστα Παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο. Έχει παρακολουθήσει Master Class με τον Τενόρο Antonio Constantino και με την mezzo-soprano Ellena Obraztsova. Συμμετείχε σε περιοδείες με τίτλο ΄΄Musical, Αγάπη μου!΄΄ σε όλη την Ελλάδα υπό την μουσική Διεύθυνση της Ευγενίας Μανωλίδου. Τα τελευταία 2 χρόνια συνεργάζεται με την Μουσική
του Πολεμικού Ναυτικού .