Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Οι απίστευτες δικαιολογίες του Γ. Σταθάκη για το το 1 εκατομμύριο €

Έπειτα από δύο 24ωρα σιωπής, εν μέσω έντονων φημολογιών και αντιδράσεων, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, με σημερινή του
δήλωση επιβεβαίωσε το χθεσινό ρεπορτάζ του zougla.gr, καθώς παραδέχτηκε ότι είναι ο δεύτερος υπουργός με πρόβλημα στο πόθεν έσχες.

"Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο. Oι τρεις δηλώσεις μου είναι απόλυτα πλήρεις και στην κρίση της Επιτροπής" λέει ο υπουργός Γιώργος ΣταθάκηςΣυγκεκριμένα, ο υπουργός τοποθετήθηκε για το θέμα, διευκρινίζοντας ότι «ξέχασε» να δηλώσει το 1 εκατομμύριο το 2012, κάτι που έπραξε τα επόμενα χρόνια σε... δόσεις. Ο ίδιος δικαιολόγησε την αμέλειά του τονίζοντας ότι «η πρώτη δήλωση ήταν πρώιμη και πιθανόν ατελής», τονίζοντας ωστόσο ότι δεν απέκρυψε κάποιο στοιχείο.

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα, ο κ. Σταθάκης δήλωσε τα εξής: «Ο νόμος απαγορεύει τη δημόσια συζήτηση επί του περιεχομένου των δηλώσεων πόθεν έσχες, για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Για τον λόγο αυτό και ενώ τα ΜΜΕ συζητούν το θέμα, επέλεξα να παραμείνω σιωπηλός». 

Όπως ανέφερε: Τον Ιούνιο του 2012 εκλέχθηκα βουλευτής και υπέβαλα δήλωση πόθεν έσχες τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Η δήλωση αυτή ήταν πρώιμη και πιθανόν ατελής. Αντίθετα, η δήλωση που υπέβαλα τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν πλήρης και περιελάμβανε όλα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία μαζί με το επίμαχο ποσό. Το ίδιο πλήρης ήταν και η δήλωση πόθεν έσχες που υπέβαλα το 2014. Αν και το θέμα είχε λυθεί με τις δύο δηλώσεις, με την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων μου θεώρησα σκόπιμο, και κατά πλεονασμό, να καταθέσω συμπληρωματική δήλωση τον Μάρτιο του 2015 που αφορά αποκλειστικά αυτήν του 2012 και απλώς επαναλαμβάνει τα στοιχεία που έχω καταθέσει ήδη από το 2013.

Ως εκ τούτου:

α) Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο

β) Και οι τρεις δηλώσεις μου είναι απόλυτα πλήρεις και στην κρίση της Επιτροπής».

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του zougla.gr


http://www.zougla.gr/