Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ¨Ο ΌΣΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ¨ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Υπό την σκέπη του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης η Σχολή Βυζαντινής μουσικής

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη πραγματοποίησαν τη Δευτέρα στο Δημαρχείο της πόλης, ο πρόεδρος Σταθακόπουλος Κωνσταντίνος και τα μέλη του  Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Πιερίας ¨Ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω¨ , Αραβίδης Γεώργιος, Τζορμπατζίδης Λάζαρος και Παπαγιάννης Δημήτρης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επέκτασης της καλής συνεργασίας του Δήμου Κατερίνης με το Σύλλογο Ιεροψαλτών, μια συνεργασία η οποία έχει διάρκεια και παρουσία στο χρόνο, τόσο μέσω των συνδιοργανώσεων  του συλλόγου με θεσμούς του Δήμου όπως τα  ¨Αικατερίνεια¨, αλλά και γενικότερα σε εκδηλώσεις οι οποίες με τον ιδιαίτερο συμβολισμό τους, τονώνουν το ηθικό των πολιτών και μας κάνουν κοινωνούς της ιδιαίτερης βυζαντινής μουσικής.
Ακόμη περισσότερο, η σχέση αυτή πρόκειται να ενισχυθεί και με την πρόταση που κατέθεσε ο Σύλλογος Ιεροψαλτών στο Δήμαρχο, για την πιθανότητα προσάρτησης της σχολής βυζαντινής  μουσικής του συλλόγου τους στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης. Μία πρόταση η οποία χαρακτηρίστηκε πολύ ενδιαφέρουσα από το Δήμαρχο ο οποίος ανέθεσε  στην πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου κυρία Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου, η οποία συμμετείχε επίσης  στην συνάντηση, να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, «ενωμένοι συνεχίζουμε τη συνεργασία μας, καθώς εκκλησία και λαός μοιράζονται διαχρονικά μια σχέση αδιάσπαστη. Ευχαριστούμε το Σύλλογο Ιεροψαλτών για τη δυνατότητα που μας δίδει να μοιραζόμαστε μαζί τους το ήθος των βυζαντινών μελωδιών και των παραδοσιακών ελληνικών τραγουδιών, αλλά και γιατί μας υπενθυμίζει το βάθος και τη μοναδικότητα του ελληνικού πολιτισμού. Σ΄αυτήν τους την προσπάθεια θα μας έχουν  πάντα δίπλα τους».