Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

3ο Μνημόνιο και φαρμακερό

3ο Μνημόνιο και φαρμακερό
για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους


Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετέτρεψε μέσα σε μια νύχτα το γενναίο και συντριπτικό ΟΧΙ του λαού, σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ όταν συμφώνησε το 3ο μνημόνιο και το ψήφισε στη Βουλή μαζί με τους νέους συγκυβερνήτες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ.

Συγκεκριμένα το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν οι 222 Βουλευτές του νέο-μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ και των μνημονιακών κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙΟΥ επιβάλει άγρια μέτρα φοροεπιδρομής που είναι βέβαιο ότι θα καταστρέψουν τους 700.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες, αλλά και τους εργαζομένους με «μπλοκάκια», θα τους φτωχοποιήσουν ακόμη περισσότερο και θα τους ρίξουν στην «χωματερή» της ανεργίας.

Ειδικότερα:

·                     Αυξάνεται ο συντελεστής φορολόγησης από το 26% στο 29%
·                     Αυξάνεται η προκαταβολή φόρου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες από το 55% που ίσχυε στο 75% για το 2015 και στο 100% από το 2016. Επιπλέον η εισφορά αλληλεγγύης ενσωματώνεται στις κλίμακες φορολογίας.
·                     Αυξάνεται από το 3% σε πάνω από 5% (παρεμβατικό επιτόκιο Ε.Κ.Τ. συν 5 μονάδες) το επιτόκιο της ρύθμισης των 100 δόσεων. Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα στη φορολογική διοίκηση, να θεσπίσει κριτήρια για τη μείωση του αριθμού των δόσεων. Δηλαδή κατήργησαν ουσιαστικά τον νόμο Βαλαβάνη για τις 100 δόσεις και επανέφεραν την προηγούμενη ρύθμιση Σαμαρά.
·                     Μονιμοποιείται ο ΕΝΦΙΑ.
·                     Μειώνεται από τα 1.500 στα 1.250 ευρώ το ακατάσχετο ποσό από έναν τραπεζικό λογαριασμό για και μειώνεται από τα 1.500 στα 1.000 ευρώ το ακατάσχετο από μισθούς (εργαζόμενους με μπλοκάκια).
·                     Εφαρμόζονται διαδικασίες εξπρές για γρηγορότερες κατασχέσεις τραπεζικών υπολοίπων, σε όσους μικροεπαγγελματίες χρωστούν στο δημόσιο.
·                     Καταργείται η έκπτωση 2% για εφάπαξ εξόφληση φόρων.
·                     Τίθενται υπό αμφισβήτηση ρυθμίσεις για τις οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία (Όπως καταβολή σύνταξης σε οφειλέτες ασφαλιστικών εισφορών, κτλ )

Επαγγελματοβιοτέχνη,

Η άδικη αυτή φοροεπιδρομή κατά των ελεύθερων επαγγελματιών και της μικρομεσαίας επιχείρησης σε συνδυασμό με την μείωση της αγοραστικής δύναμης των λαϊκών στρωμάτων από τις μνημονιακές πολιτικές, την συνεχιζόμενη ύφεση, την υιοθέτηση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που θα αποδεκατίσει ειδικά τα τεχνικά επαγγέλματα και την έλλειψη ρευστότητας αφού οι τράπεζες δεν δανειοδοτούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα οδηγήσουν στην καταστροφή τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η ανατροπή των μνημονίων είναι μονόδρομος επιβίωσης των επαγγελματοβιοτεχνών και αυτοαπασχολούμενων.

Ελπίζουν με τις εκλογές-εξπρές ότι δεν θα προλάβεις να συνειδητοποιήσεις την καταστροφή σου. Υπόσχονται ισοδύναμα δήθεν αντίμετρα και άλλα παραμύθια για να υποκλέψουν την ψήφο σου.

Με ένα νέο αγωνιστικό ΟΧΙ καταδίκασε τις μνημονιακές και νεομνημονιακές δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ.

Δώσε ένα ισχυρό ΝΑΙ στην ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, η οποία συσπειρώνει όλες τις προοδευτικές αριστερές και αντιμνημονιακές δυνάμεις και εκφράζει με συνέπεια την συνέχεια του ΟΧΙ που είπε ο Ελληνικός Λαός στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Η ισχυρή ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και οι συλλογικοί αγώνες είναι η μόνη ελπίδα να ανακτήσει η χώρα μας τη λαϊκή και εθνική ανεξαρτησία της, να προχωρήσει σε μια νέα προοδευτική πορεία παραγωγικής ανασυγκρότησης και να βάλει τέλος στα μνημόνια και την υποτέλεια.