Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

"Ιστορική Μνήμη, Τα Σεπτεμβριανά 1955" - Ομιλία από τη Χρυσή Αυγή Πιερίας

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου και την ώρα που τα άλλα κόμματα βρίσκονται σε πυρετό για την αναζήτηση ψήφων, η Χρυσή Αυγή δεν σταματά να διατηρεί ψηλά στην ατζέντα της τα εθνικά θέματα και την διατήρηση ζωντανής της εθνικής μνήμης.

Στην Τοπική Οργάνωση Πιερίας, τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίουπραγματοποιήθηκε ομιλία της συναγωνίστριας Μαρίας Μπατάλα για τα Σεπτεμβριανά, το πογκρόμ δηλαδή που πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 1955 από τους Τούρκους εναντίον των Ελλήνων κυρίως στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλα μέρη της Μικράς Ασίας, όπως η Σμύρνη. Με αφορμή μια προσχεδιασμένη έκρηξη μιας μικρής βόμβας από τους ίδιους τους Τούρκους στο σπίτι του σφαγέα Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε ένα κύμα βανδαλισμών, καταστροφών, δολοφονιών και βιασμών από τον τουρκικό όχλο, την τουρκική αστυνομία και παρακρατικούς. Το χτύπημα στην ανθούσα ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης ήταν βάναυσο και σχεδόν την αφάνισε. Από τότε σχεδόν σταματά να υπάρχει η ζωντανή και ακμάζουσα ελληνική κοινότητα. Για άλλη μία φορά βγήκε στην επιφάνεια το δολοφονικό ένστικτο του Τούρκου που διαχρονικά μισεί τον Έλληνα.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο συναγωνιστής Νίκος Χρυσομάλλης, ο οποίος αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και μετέφερε το κλίμα ενθουσιασμού που υπάρχει στην Πιερία και όλη την Ελλάδα για τη δυναμική που παρουσιάζει η Χρυσή Αυγή και την αισιοδοξία που υπάρχει για ένα θετικό αποτέλεσμα. Νίκη της Χρυσής Αυγής είναι νίκη του ελληνικού λαού, είναι νίκη του απλού Έλληνα πολίτη, είναι νίκη του καθημερινού ανθρώπου ενάντια στο διεφθαρμένο καθεστώς και ενάντια στο σύνολο των διεφθαρμένων κομμάτων που τον βασανίζουν τόσα χρόνια. Ο αγώνας του κινήματος θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος των εκλογών.