Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

 Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου η Ιερά Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος πραγματοποίησε Προσκύνημα - Περίπλου του Αγίου Όρους.

Συμμετείχαν 280 προσκυνητές, τόσο μόνιμοι κάτοικοι της Πιερίας, όσο και πολλοί παραθεριστές, οι οποίοι κατά το θέρος ευρίσκονται στις παραθαλάσσιες περιοχές.
Του Προσκυνήματος ηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, επικεφαλής κληρικών και μοναζουσών της Ιεράς Μητροπόλεως. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Σέρβος ιερέας π. JovanMilanovic,ο οποίος συνόδευσε πολυμελή ομάδα Σέρβων προσκυνητών.
To Προσκύνημα περιλάμβανε θαλάσσια περιήγηση της εσωτερικής πλευράς της χερσονήσου του Άθω, ξενάγηση των Ιερών Μονών και Σκητών καθώς και προσκύνηση ι. λειψάνων, τα οποία μετέφερε επί του πλοίου ο ιερομόναχος Δημήτριος, αδελφός της Ιεράς Μονής Γρηγορίου με ευλογία του Ηγουμένου Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστοφόρου.
Κατά τη διάρκεια του Προσκυνήματος τελέσθηκε εν πλω ο Αγιασμός και η Παράκληση της Παναγίας.
Το βράδι της ίδιας ημέρας, μετά την επιστροφή από τον Περίπλου του Αγίου Όορυς, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος μετέβη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, όπου παρέδωσε τμήμα της εμβάδας του Αγίου Σπυρίδωνος, το οποίο προσέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας και Παξών κ. Νεκτάριος.
Στον Ιερό καθεδρικό Ναό υπάρχει παλαιά εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνος και κάθε χρόνο τελείται αγρυπνία για την ανάμνηση του θαύματος διασώσεως της Κέρκυρας από τον θαυματουργό Άγιο.
Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την αρτοκλασία και ομίλησε κατάλληλα, συνδέοντας τη θεομητορική περίοδο του Δεκαπενταυγούστου με την εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος.