Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΠΕ Πιερίας: Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ»

Υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης του έργου με τίτλο «ΕΠΙΣΚΕΥΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ» ποσού 108.604 ευρώ (με ΦΠΑ), αρχικού προϋπολογισμού   230.000 € (με ΦΠΑ) από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας.

 Σοφία Μαυρίδου: “Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας έχει θέσει την ανέγερση, αλλά και την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων ως υψίστης σημασίας προτεραιότητες. Είναι καθήκον μας να στηρίζουμε τους Δήμους στην κοινή μας προσπάθεια να παρέχουμε στους μαθητές, αλλά και τους εκπαιδευτικούς τις κατάλληλες συνθήκες για την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας”

            Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνέχεια των πρωτοβουλιών της, μετά την ανέγερση του Λυκείου της Κονταριώτισσας, αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση και την εποπτεία της επισκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού. Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου υπέγραψε την εργολαβική σύμβαση του έργου, ποσού 108.604 ευρώ. Το έργο αρχικού προϋπολογισμού 230.000 € (με ΦΠΑ) κατασκευάζεται στα πλαίσια της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Π.Ε. Πιερίας και του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού και με  χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας  Πιερίας,   χρηματοδοτούμενο από ΟΣΚ.
            Σε δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ανέφερε: “Για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας αποτελεί υψίστης σημασίας η στήριξη των Δήμων μας τόσο για την ανέγερση, όσο και για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να παρέχει στους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς τις κατάλληλες υποδομές, ώστε να διεξάγεται ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία σε ένα ευχάριστο και κυρίως ασφαλές περιβάλλον”.
Αντικείμενο του έργου  είναι  εργασίες επισκευής και συντήρησης στο Δημοτικό Σχολείο Μακρυγιάλου,  στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο  Αιγινίου, στο 1ο νηπιαγωγείο Αιγινίου, στο 2ο  Δημοτικό Σχολείο  Αιγινίου, στον αύλειο χώρο του Επαγγελματικού Λυκείου Αιγινίου και στο  Γυμναστήριο του Γενικού Λυκείου Αιγινίου. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οικοδομικές εργασίες καθαιρέσεων, αποκατάστασης δαπέδων, αντικατάστασης κουφωμάτων, ανακατασκευής στεγών, ανακαίνισης χρωματισμών, κατασκευής μεταλλικού και ξύλινου στεγάστρου καθώς και απαραίτητες εργασίες συντήρησης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ανάλογα με τις ανάγκες των προαναφερθέντων σχολείων.
            Ο κος Λαγδάρης δήλωσε χαρακτηριστικά: “Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας κ. Μαυρίδου Σοφία γιατί έδειξε την αναγκαία κατανόηση και πολιτική βούληση ώστε να αντιμετωπισθεί το οξύ πρόβλημα της επισκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων του Δήμου μας. Η εξέλιξη αυτή μας ικανοποιεί ιδιαίτερα γιατί η άμεση υλοποίηση του έργου θα καταστήσει τα σχολεία έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές για τη νέα σχολική περίοδο και μάλιστα κάτω από συνθήκες όσο γίνεται καλύτερες για το εκπαιδευτικό έργο. Έχουμε πει επανειλημμένα ότι για εμάς το θέμα της παιδείας και της εκπαίδευσης γενικότερα αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και για αυτό δίνουμε ιδιαίτερο βάρος προκειμένου να έχουμε τις κατά το δυνατόν καλύτερες υλικοτεχνικές υποδομές και συνθήκες στον εκπαιδευτικό τομέα.
            Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε τη σύναψη της προαναφερθείσας  προγραμματικής σύμβασης, με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου αυτού από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, η οποία θα έχει την εποπτεία της κατασκευής του έργου μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Πιερίας, ενώ η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών – Τμήμα Τεχνικών Έργων του Δήμου Πύδνας Κολινδρού θα είναι η επιβλέπουσα υπηρεσία του έργου.