Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Προσκυνηματική επίσκεψη διοργάνωσε ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ στην Ι.Μ. Οσίου Εφραίμ στην Κονταριώτισσα Πιερίας

Προσκυνηματική πρωινή  επίσκεψη διοργάνωσε  ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, την Δευτέρα 4 Μαΐου 2015,στον Ι.Ν. Απ. Θωμά  και στην Ι.Μ. Οσίου Εφραίμ στην Κονταριώτισσα
Πιερίας. 

Οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου που  συμμετείχαν  στην εκδρομή, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Θ. Λειτουργία στον Ι.Ν. Απ. Θωμά, όπου οι κυρίες του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας, είχαν «Άνοιγμα της Εκκλησίας». 



Στην Θ. Λειτουργία  συμμετείχε και η 40μελής μικτή χορωδία του Καθεδρικού Ναού της Θείας Αναλήψεως Κατερίνης. 


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας, τον πατέρα Δημήτριο Αποστόλου, που με χαρά άνοιξε τις «πύλες» της καρδιάς του και του Ι.Ν. Απ. Θωμά και μας δέχτηκε στον φιλόξενο χώρο για την τέλεση του Θ. Λειτουργίας. Ευχαριστούμε επίσης τον π. Κωνσταντίνο Τζηκακόλια που παραβρέθηκε, βοήθησε και συνλειτούργησε.

Επιτρέψτε μας να ευχαριστήσουμε  τον Άγιο Πρωτοσύγκελο, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Λεοντιάδη, για την ευλογία και άδεια που έδωσε στην χορωδία του Ι. Ν. Θ. Αναλήψεως, να συμμετέχει στην Θ. Λειτουργία.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  ολόθερμα τον Πρωτοπρ. Μιχαήλ Κουρσιουμπά για την τέλεση της Θ. Λειτουργίας πλαισιούμενος από τους προαναφερθέντες Ιερείς. Τον ευχαριστούμε επίσης, που με τον ευγενή και μεστό λόγο του, καθήλωσε όσους παραβρέθηκαν στην σεμνή τελετή και άγγιξε τις ψυχές όλων μας.

Τα λόγια θα ήταν πολύ λίγα… πολύ μικρά… πολύ φτωχά… για να αποδώσουν τις ευχαριστίες μας προς τον Πρωτοπρ. Νικόλαο Ι. Φωτίου, Εφημέριο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας  Αναλήψεως Κατερίνης, που με αγάπη, πατρική φροντίδα και πνευματική καθοδήγηση, οδήγησε την χορωδία στο υπέρτατο μελωδικό αποτέλεσμα. Στιγμή μοναδική που φθάνει  ως την ανώτατη ψυχο-πνευματική κατάσταση: την αγαλλίαση, τη μακαριότητα και τον «γαληνισμό» της ψυχής. Σίγουρα τίποτα δεν είναι τυχαίο, κάθε τι που συμβαίνει έχει το λόγο του και συμβαίνει για να αποκομίσουμε ως ψυχές, το μέγιστο Πνευματικό Όφελος. Εκφράζουμε τον Βαθύτατο Σεβασμό και Ευγνωμοσύνη μας. 


Θερμές ευχαριστίες προς όλες τις κυρίες  και τους κατοίκους της Κονταριώτισσας, για την φιλοξενία, για τα υπέροχα κεράσματα και τον καφέ που προσέφεραν. Ευχαριστίες και στις κυρίες που συμμετείχαν στο «Άνοιγμα», αλλά και όλους όσους ήρθαν και όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η Προσκυνηματική επίσκεψη, με απώτερο σκοπό την προσφορά της ελάχιστης βοήθειας για την ανέγερση Ναού αφιερωμένου στην Αγ. Ειρήνη.

Πάνω απ΄ όλα ευχαριστούμε το Θεό. Τον ευχαριστούμε γιατί έστειλε στο δρόμο μας δασκάλους, φίλους, συμπαραστάτες, βοηθούς γήινους, βοηθούς ασώματους, οδηγούς πνευματικούς και ευκαιρίες κάθε λογής για πνευματική ανάταση .

Το πρωινό Προσκυνηματικό οδοιπορικό ολοκληρώθηκε  με επίσκεψη στην φιλόξενη γυναικεία μονή του Οσίου Εφραίμ, σε ένα πολύ όμορφο φυσικό περιβάλλον, καθώς και στον Βυζαντινό Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
  






                                                                                                             ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
                                                                                                        Γ.Γ. Χατζηκωνσταντίνου Βαλεντίνα