Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Τελειώνει η πίστωση χρόνου στη συγκυβέρνηση, πέφτει η ΝΔ...

Tην πρώτη διαδικτυακή ψηφοφορία, δύο μήνες μετά τις εκλογές, σε μια κρίσιμη πολιτική και οικονομική συγκυρία, διεξήγαγε η «Ζούγκλα» κατά το διάστημα 23/3/2015 -31/03/2015. 


Συνολικά 925 πολίτες συμμετείχαν στην ψηφοφορία, εκφράζοντας την πρόθεση ψήφου αλλά και τις απόψεις τους για θέματα της επικαιρότητας, εν μέσω των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις για την οικονομία και βαθμολόγησαν τα μέλη του νέουκυβερνητικού σχήματος.

Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι η κοινή γνώμη θεωρεί κυρίαρχους του πολιτικού παιχνιδιού τους δύο κυβερνητικούς εταίρους Τσίπρα, Καμμένο, παραμένοντας ωστόσο επιφυλακτική ως προς τις εξελίξεις για την οικονομία και διχασμένη σε σχέση με την υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με διαφορά πρώτος έναντι της ΝΔ, που ακόμη δεν έχει καταφέρει να συσπειρώσει τις δυνάμεις της μετά την εκλογική ήττα. Η Χρυσή Αυγή διατηρείται σταθερά στην τρίτη θέση, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ενισχύουν τα ποσοστά που κατέλαβαν στις προηγούμενες εκλογές. Τέλος, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ χάνουν έδαφος, ενώ το «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» του Γιώργου Παπανδρέου κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα (2,5%) εν συγκρίσει με τα αποτελέσματα της κάλπης στις 25 Ιανουαρίου.

Η έρευνα της «Ζούγκλας»

Oι χρήστες του διαδικτύου κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση για την κατάσταση της οικονομίας, δηλαδή εάν επιδεινώθηκε ή παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, υπό τις πολιτικές πιέσεις των Ευρωπαίων εταίρων και τον ασφυκτικό κλοιό των δανειστών. 





Διαβάστε τη συνέχεια εδώ