Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ

 Σημαντική διάκριση επιδόθηκε στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης,
Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η διάκριση δόθηκε στα πλαίσια πανηγυρικής εκδήλωσης για τη βράβευση δικαιούχων συγχρηματοδοτούμενων έργων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοπρ. Αθανάσιο Τσαρούχα, Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου. Εκ μέρους της Πιερικής Αναπτυξιακής  παραβρέθηκε η υπεύθυνη Πληροφορικής Υακίνθη Χριστοφόρου.


Τις τιμητικές διακρίσεις, τόσο στους βραβευθέντες όσο και στους συμμετέχοντες, επέδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ευάγγελος Αποστόλου, ο οποίος εξήρε την παρουσία του Σεβασμιωτάτου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμμετοχή της Εκκλησίας σε καινοτόμες δράσεις ανάπτυξης του κοινωνικού έργου.

Ο Σεβασμιώτατος, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Υπουργό και τους παράγοντες του Υπουργείου για την απονομή της τιμητικής διάκρισης, ενώ τους συνεχάρη για τη διοργάνωση της υψηλού επιπέδου εκδήλωσης.


Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στην άψογη και αποτελεσματική συνεργασία στην Πιερία της Εκκλησίας με τις τοπικές Αρχές. Επισήμανε ιδιαίτερα τη συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πιερικής Αναπτυξιακής, ιδιαίτερα με την πρόεδρό του Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας. Προϊόν της συνεργασίας αυτής ήταν η ένταξη του έργου για τον εξυγχρονισμό του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου στο τοπικό πρόγραμμα Leader, καθώς και η πρότυπη εκτέλεσή του.

Στην πανηγυρική εκδήλωση συμμετείχαν ακόμη ο Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Σπύρος Μάμαλης, ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Παπαδούλης, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.