Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΖΚ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΑΚΑΣΑ

Κάνουμε πράξη το όραμα για ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε κόμβο καινοτομίας

Σε μια εποχή όπου η ελληνική οικονομία κάνει προσπάθειες εξόδου από την κρίση και επιστροφής
στην ανάπτυξη, η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ) υλοποιεί δράσεις που κινούνται στην κατεύθυνση της μετεξέλιξης της Θεσσαλονίκης σε διεθνή κόμβο καινοτομίας.
Υιοθετώντας το μοντέλο του τριπλού έλικα, αναπροσαρμόζουμε την σχέση των παραγωγικών φορέων με τους ερευνητικούς οργανισμούς και προχωρούμε στην χάραξη μιας συνεργασίας, η οποία βασίζεται στην αξιοποίηση της γνώσης και των τεχνολογικών τους εργαλείων.
Το 2ο Technology Forum που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαίου 2015 στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου Μακεδονίας εντάσσεται στο πλαίσιο της διαμόρφωσης συνεργειών για την παραγωγή καινοτόμων και ανταγωνιστικών προϊόντων με διεθνή απήχηση.
Παράλληλα, με την διεξαγωγή του Thessaloniki Smart Up Innovation Hub II (Thessmart INNOHUB) δίνουμε τη δυνατότητα σε νεοφυείς (start up) ομάδες που θέλουν να προβάλλουν τις καινοτόμες ιδέες τους, να τις μετατρέψουμε σε βιώσιμες επιχειρήσεις. Ήδη, οι αιτήσεις για συμμετοχή στο φετινό Thessmart INNOHUB είναι αυξημένες, σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που καταδεικνύει και το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για τη νεανική επιχειρηματικότητα.


Καλή ανάγνωση!