Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟΣ ΚΑΥΓΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΑΦΟΥ

Η λαϊκή σοφία που παραμένει αξεπέραστη, μας θυμίζει ότι όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια. Ο «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» στην συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου της
17ης Μαρτίου έθεσε στον Δήμαρχο Κατερίνης ερώτημα για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν στην Έλαφο από τις καθιζήσεις του εδάφους και στην υποβολή του αιτήματος να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η απάντηση, με αρκετή δόση ισορροπίας κι ευγένειας, ήταν ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα συνεργασίας και συνεννόησης και πως όλα έγιναν όπως πρέπει». Στην συνέχεια, με μακροσκελή και αναντίστοιχη προς τις ανάγκες των κατοίκων της Ελάφου ανακοίνωση, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας «καταδεικνύει» προς την κοινή γνώμη τον Δήμο Κατερίνης ως υπαίτιο της καθυστέρησης. Παρά τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού, είναι προφανές ότι «κάτι τρέχει» στις σχέσεις μεταξύ των δύο βαθμών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η κακή αυτή σχέση Δήμου κι Αντιπεριφέρειας,ουδόλως ενδιαφέρει τόσο τον «ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ»όσο και περισσότερο τους κατοίκους της Ελάφου που θα περίμεναν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση ενός τόσο σημαντικού προβλήματος. Οι γραφειοκρατικές αδυναμίες δεν αρκούν για να καλύψουν το κενό βούλησης για να λύνονται και όχι να εφευρίσκονται τα προβλήματα. Το αν φταίει λιγότερο η περισσότερο ο Δήμος Κατερίνης ή Αντιπεριφέρεια Πιερίας αποτελεί ήσσονος σημασίας ζήτημα.

Μπορεί κάποιος από τους δύο αυτούς φορείς (Δήμο και Αντιπεριφέρεια) να απαντήσει υπεύθυνα και χωρίς να προφασίζεταιτις διαδικαστικές αδυναμίες που προκύπτουν από τον, κατά τα` άλλα "αγαπημένο" τους νόμο του Καλλικράτη, πότε και πώς θ` αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Έλαφο και πώς θα προστατευτούν οι περιουσίες και η ζωή των κατοίκων; Αυτό προέχει και σε αυτό αναμένουμε σαφείς, λιτές και καθαρές απαντήσεις.