Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Αποφυλακίστηκαν Νίκος Μιχαλολιάκος και Λαγός από τις φυλακές Κορυδαλλού

Οι δύο βουλευτές της Χρυσής ΑυγήςΝίκος Μιχαλολιάκος και Γιάννης Λαγός μετά την παρέλευση του 18μηνου, αποφυλακίστηκαν από τις φυλακές Κορυδαλλού και πλέον θα είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος βγήκε το απόγευμα της Παρασκευής από τις φυλακές Κορυδαλλού, χωρίς να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση.


Από τον χώρο της φυλακής αποχώρησε μέσα στο αυτοκίνητο, όπου καθόταν στο πίσω κάθισμα, ενώ μαζί του ήταν και η κόρη του Ουρανία Μιχαλολιάκου. 

Η ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ



Στην έξοδο από την πύλη των φυλακών τους περίμεναν ελάχιστοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής που χειροκροτούσαν. 

Λίγο νωρίτερα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αποφυλακίστηκε και ο βουλευτής, Γιάννης Λαγός, ο οποίος μάλιστα άνοιξε το παράθυρο του αυτοκινήτου και δήλωσε πως η Χρυσή Αυγή θα κάνει ότι έχει υποσχεθεί. 

H ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ


Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγα μέτρα έξω από τις φυλακές μία μερίδα ανθρώπων όταν είδαν την αποφυλάκιση των χρυσαυγιτών βουλευτών, τους φώναξαν "δολοφόνοι" και τότε υπήρξε ένταση ανάμεσα σε εκείνους και οπαδούς του κόμματος. 

Την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Γιάννη Λαγού είχε διατάξει το Συμβούλιο Εφετών, λόγω λήξης του ανώτατου ορίου των 18 μηνών προφυλάκισης.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος, θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό, όρος που του είχε επιβληθεί για κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων και πλέον τίθεται σε ισχύ. O κατηγορούμενος έχει δικαίωμα μετάβασης στη Βουλή. Επιπλέον του επιβάλλεται και ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στον Γ. Λαγό επιβλήθηκε επίσης περιορισμός κατ' οίκον, επίσης με δικαίωμα μετάβασης στην Βουλή αλλά και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της μη συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα. 

Στις 29 Μαρτίου, όποτε λήγει το όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης αναμένεται να αποφυλακιστεί με όρους και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που έχει ήδη εκδοθεί.


http://www.newsit.gr/