Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΕΤΗΣΙΑ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ και ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ!

       Στην ασφυκτικά γεμάτη, για μια ακόμη χρονιά, αίθουσα του οικ. κέντρου «ΘΕΑΜΑ» πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία ο Ετήσιος Χορός του Ποντιακού Συλλόγου
Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015. 
Πολυάριθμα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου σε άψογη παρουσίαση  παραδοσιακών  χορών  του Πόντου, αντίστοιχο τμήμα των Κρητών Πιερίας οι «ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ», ποντιακά μουσικά σχήματα έμπειρων αλλά και νέων καλλιτεχνών από το δυναμικό της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ», απαγγελίες εξαιρετικών κειμένων για τον Ιστορικό Πόντο στην Ποντιακή διάλεκτο  από νεολαίους, εκτελέσεις Ποντιακών σκοπών από παιδιά-μαθητές  των τμημάτων των μουσικών οργάνων,  τιμητικές διακρίσεις και έπαινοι σε παιδιά του Συλλόγου, ατέλειωτο γλέντι, χορός, κέφι  και τραγούδι συνέθεσαν ένα πανέμορφο σκηνικό και μια πολύωρη πανδαισία Ποντιακής Παράδοσης.  
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αρχές του τόπου, πρώην και υποψήφιοι βουλευτές, εκπρόσωποι Πολιτιστικών, Αθλητικών και Κοινωνικών φορέων της Πιερίας, γονείς, μέλη, φίλοι και χορηγοί  του Συλλόγου. Χαιρετισμό απεύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Μαυρίδου και ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης κ. Παπαζιώγας. Ειδικής τιμητικής διάκρισης έτυχε ο φέρελπις δρ. Ιστορίας και Θεολόγος κ. Κυριακίδης Θεοδόσης για τη σημαντική του προσφορά στα Ποντιακά γράμματα, την Ιστορία και την Παράδοση. Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» ευχαριστεί θερμά όλους για την παρουσία τους, εύχεται Καλή Χρονιά και προκοπή στον τόπο, υπόσχεται δε σταθερό δυναμικό παραδοσιακό  παρόν!

με τιμή        
το Διοικ. Συμβούλιο