Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη μαθητών και εκπαιδευτικών από Τουρκία, Ρουμανία και Πολωνία στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Επίσκεψη μαθητών και εκπαιδευτικών από Τουρκία, Ρουμανία και Πολωνία  που συμμετέχουν στο πρόγραμμα   ΄΄Comenius Multilateral Project KAREL΄΄
στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας


Μαθητές από την Τουρκία, τη Ρουμανία και την Πολωνία συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς επισκέφθηκαν την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας,  στο πλαίσιο του προγράμματος ΄΄Comenius Multilateral Project KAREL΄΄, στο οποίο συμμετέχουν και τα εκπαιδευτήρια ΄΄Πλάτων΄΄,  που εκπροσώπησαν οι εκπαιδευτικοί,  κ. Σπύρος Μπλιάτσιος και κ. Μαρία Νταντάμη.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, υποδέχθηκε θερμά, ευχαρίστησε τα μέλη της αποστολής για την επίσκεψη και συνομίλησε μαζί τους για τις εμπειρίες και τις γνώσεις που έχουν αποκομίσει από το πρόγραμμα. Άλλωστε, εξέφρασε τη σπουδαιότητα των εν λόγω προγραμμάτων, καθώς -όπως τόνισε- οι μαθητές επιμορφώνονται, διευρύνουν τους ορίζοντές τους, ανταλλάσσουν γνώσεις και εμπειρίες και γνωρίζουν άλλους λαούς. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης και ιδιαίτερα για τη χρήση της πληροφορικής στην εκπαίδευση που μπορεί να αποτελέσει βασικό εργαλείο και μέσο για την αναζήτηση πηγών, άντληση πληροφοριών αλλά και επικοινωνίας μεταξύ μαθητών διαφορετικών λαών.

Η κ. Σοφία Μαυρίδου, εξήγησε στους επισκέπτες το ρόλο και τις αρμοδιότητές της, το έργο που επιτελείται από τις υπηρεσίες της Π.Ε.Πιερίας αλλά και παρουσίασε την ιστορία και  τις ομορφιές της Πιερίας,  επισημαίνοντας ότι οι μαθητές μπορούν να αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό.


Στο τέλος της συνάντησης οι εκπαιδευτικοί-συνοδοί των τριών χωρών προσέφεραν στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας αντιπροσωπευτικά δώρα από τον τόπο τους. Από την πλευρά της η κ. Μαυρίδου  δώρισε στους συνοδούς  ένα βιβλίο για τον Όλυμπο.

Σαράντα άτομα (μαθητές και εκπαιδευτικοί) παρακολουθούν το πρόγραμμα που αφορά την  Εκπαιδευτική Ρομποτική στην Εκπαίδευση,  στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού,  που σκοπό έχει να προβάλει τον προγραμματισμό, να απομυθοποιήσει τις σχετικές δεξιότητες και να έρθουν σε επαφή άτομα που έχουν μεγάλη επιθυμία να αποκτήσουν γνώσεις.

Η αποστολή έχει ταξιδέψει μέχρι τώρα στην Τουρκία και την Πολωνία και αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Κατερίνη, όπου και θα διεξαχθεί επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Εκπαιδευτική Ρομποτική στην Εκπαίδευση» για τους καθηγητές Πληροφορικής που διδάσκουν στις Σχολικές Μονάδας του Ν. Πιερίας, που διοργανώνουν η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Πιερίας, το ΠΛΗΝΕΤ του Νομού Πιερίας και τα εκπαιδευτήρια Πλάτων,  σε συνεργασία με το project Code Week  του οργανισμού Young Advisors της Ευρωπαϊκής ένωσης και το Comenius Multilateral Project KAREL. Στη διάρκεια  της ημερίδας  θα πραγματοποιηθεί workshop και επίδειξη ρομποτικών κατασκευών.