Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

"Έκλεψε" καρδιές το περίφημο 3ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2014

"Έκλεψε" καρδιές το  περίφημο 3ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2014
 από το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" και την ιστορική ΛΕΚΑΜ


Η Θεσσαλία  ο λατρεμένος προορισμός Πολιτιστικού και Θρησκευτικού Τουρισμού για όλα τα πληρώματα



Oι αγαπημένοι προορισμοί 2014
Λάρισα-Ελασσόνα-Όλυμπος-Δεσκάτη-Μετέωρα -Καλαμπάκα

"Έκλεψε " και φέτος τις καρδιές όλων μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση που ταξίδεψε εικόνες της μαγικής Θεσσαλίας σε όλο τον κόσμο ,όπως είναι το περίφημο για την ποιότητά του και πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο της κλασσικής αυτοκίνησης , 3ο ιστορικό Ράλι Ολύμπου  ,που έγινε   στις 11 και 12  Οκτωβρίου 2014  στη Θεσσαλία, με εκκίνηση από τη Λάρισα  (11/10 ,11.00 το πρωΐ) και τερματισμό ,όπως πάντα, στην Ελασσόνα ,την επόμενη μέρα το μεσημέρι (12/10/2014) .

Το Ράλι αυτό ,διατήρησε τη φήμη του ,που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας ,ως  ένας μοναδικός και σκληρός αγώνας, με διεθνείς προδιαγραφές, που το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" σε συνεργασία με τις πιο δυνατές Λέσχες της Ελλάδος ,έχει καθιερώσει ως θεσμό για τη Θεσσαλία και την Ελλάδα και είχε  και φέτος ,σε περίοδο μεγάλης κρίσης , δεκάδες συμμετοχές ,γεγονός σπάνιο  για αγώνες κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα .

Η εκκίνηση δόθηκε και φέτος από την κεντρική πλατεία της Λάρισας ,από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Πάνο Σάπκα και τους Προέδρους του Δικτύου 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ κ. Κ. Σκριάπα, της ΛΕΚΑΜ  κ. Γ. Τσάλιο, του ΣΚΑΛ κ. Ν. Γκανάκη και της ΛΕΚΟΒ κ. Τέλη Δουλόπουλο ,σε μια κατάμεστη  πλατεία ,στην οποία όλοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά μυθικά αυτοκίνητα ,"δεσποινιδούλες...." ηλικίας πολλών δεκαετιών ,που μας παραπέμπουν στις αρχές του περασμένου αιώνα.
Ο τερματισμός έγινε στην Ελασσόνα ,που είναι ο καθιερωμένος τόπος κατάληξης του Ράλι Ολύμπου ,όπου βρίσκεται και η έδρα του πολυβραβευμένου Δικτύου "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ", που έχει εμπνευστεί και καθιερώσει το Ράλι Ολύμπου ως θεσμό για τη Θεσσαλία και την Ελλάδα.


Σκοπός των διεθνών δράσεων η ανάδειξη της μαγικής Ελληνικής υπαίθρου

Λατρεμένοι προορισμοί  για φέτος ήταν η Δεσκάτη Γρεβενών ,όπου έγινε μια μεγάλη στάση ανασυγκρότησης-έκεθση αυτοκινήτων  και στη συνέχεια   η Καλαμπάκα και τα Μετέωρα (όπου και έγινε η διανυκτέρευση του Ράλι)  ,ως ένα  παγκόσμιο μνημείο θρησκευτικού τουρισμού και για τον λόγο αυτό τα εκατοντάδες Ελληνικά και Ξένα πληρώματα ,τα επισκέφτηκαν  για να γνωρίσουν την ιστορία τους ,τα αρχαιολογικά και θρησκευτικά Μνημεία ,όπως ,επίσης  και τα μοναδικά τοπικά τους προϊόντα.
Άλλοι ,επίσης ,αγαπημένοι προορισμοί ήταν ,όπως κάθε χρόνο ,  η Λάρισα ,η Ελασσόνα  και ο Όλυμπος ,αφού κάθε χρόνο έχουν την τιμητική τους  καθώς  και όλα τα ενδιάμεσα χωριά των περιοχών αυτών.
Δηλ. πρόκειται για ένα γεγονός ,που δεν είναι μόνο αθλητικό ,αλλά έντονα πολιτιστικό  και προβολής της Θεσσαλίας για τα προϊόντα της ,τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της και τους μαγευτικούς προορισμούς της.


Άριστη Φιλοξενία
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι Δήμοι που φιλοξένησαν  το μεγάλο αυτό γεγονός ,δηλ.  οι Δήμοι Λαρισαίων,Ελασσόνας, Δεσκάτης και Καλαμπάκας  συνεργάστηκαν στενά  ,υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας ,εδώ και καιρό, με τους διοργανωτές(κ. Κ. Σκριάπας-Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ και κ. Γ. Τσάλιος -ΛΕΚΑΜ)  ,με σκοπό  την άρτια  διοργάνωση του διεθνούς αυτού αγώνα ,που αναδεικνύει τη Θεσσαλία  σε όλο τον κόσμο ,καθιστώντας την ως τον απόλυτο προορισμό για πολιτιστικό, αθλητικό  και θρησκευτικό τουρισμό .
Στη Δεσκάτη υποδέχτηκαν όλα τα πληρώματα ο Δήμαρχος της πόλης κ. Δημ. Καραστέργιος , ο Αντιδήμαρχος κ. Ι. Αναγνώστου και εκατοντάδες λάτρεις των κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα , προσφέρθηκαν στα πληρώματα παραδοσιακά εδέσματα της περιοχής (μανιταρόπιτες, πίτες, τυροκομικά προϊόντα ,τσίπουρο , κρασί  κ.ά.) ,έγινε ξενάγηση στη Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Τορνικίου(λίγα μιλιόμετρα εξω από τη Δεσκάτη) ,ενώ στην Καλαμπάκα την υποδοχή έκανε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Τουρισμού κ. Ράντος Κων. ,μέσα σε συγκινητικό κλίμα ,προσφέροντας σε όλους εκλεκτά κρασιά της περιοχής (των οινοποιΐων ΤΣΙΝΑΣ ΒΑΣ. και ΣΙΑ Ε.Ε. και Κ. ΛΟΥΔΑΣ ),όπως επίσης και μοναδικά  προϊόντα της Χαλβαδοποιΐας "ΡΟΜΠΟΣ"  .
2η μέρα -Τερματισμός στην Ελασσόνα
Η εκκίνηση της 2ης μέρας του αγώνα έγινε την Κυριακή το πρωΐ (12/10/2014) στις 11.30  μπροστά από το Δημαρχείο Καλαμπάκας ,παρουσία του δημάρχου Καλαμπάκας κ. Δημ. Σακελλαρίου ,του Αντιδημάρχου Αθλητισμού και Τουρισμού κ. Ράντου Κων. ο οποίος και συγκίνησε όλους με την φιλοξενία ,την προσφορά τοπικών προϊόντων και την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας για την ευχάριστη  διαμονή των οδηγών στην Καλαμπάκα,τις ξεναγήσεις ,τις ενημερώσεις κ.΄ά.
Ο τερματισμός του μεγάλου Ράλι του Ολύμπου ,ολοκληρώθηκε ,αφού όλα τα πληρώματα ,μετά από επιτακτική τους απαίτηση ,επισκέφτηκαν και φέτος την πασίγνωστη ΟΙΚΟΠΟΙΪΑ Ελασσόνας ΛΟΛΑΣ -ΦΤΙΚΑΣ Ο.Ε. ,ξεναγήθηκαν στην πτέρυγα των οινοποιήσεων και δοκίμασαν εκλεκτό οίνο βιολογικής Καλλιέργειας στα σκοτεινά κελάρια της Οινοποιΐας ,από την οποία και είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν εκλεκτά κρασιά βιολογικών αμπελώνων  του Ολύμπου εσοδείας 2007-8,προσφορά της ιστορικής και μεγάλης Οινοποιΐας της Ελασσόνας .
Η δεξίωση -τελετή των απονομών έγινε το μεσημέρι της Κυριακής , με την παρουσία του Αντιδημάρχου Ελασσόνας κ. Ανέστη Σερετίδη, που εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου ,που κάθε χρόνο είναι και ο οικοδεσπότης Δήμος , και  στη συνέχεια όλα τα πληρώματα αναχώρησαν για τους μακρινούς τους προορισμούς ,δίνοντας ραντεβού για το επόμενο  4ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2015 στη Θεσσαλία ,με νέες διαδρομές και προορισμούς.


Έμπειροι οι Διοργανωτές

Τον μεγάλο και δύσκολο αυτό γεγονός ,που δεν ήταν μόνο αθλητικό ,αλλά και έντονα πολιτιστικό και προβολής και ανάδειξης της Θεσσαλίας,   έφεραν   σε πέρας η μεγάλη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων ΛΕΚΑΜ (Θεσσαλονίκη-Πρόεδρος Γ. Τσάλιος ) σε συνδιοργάνωση με το πολύπειρο και πολυβραβευμένο Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ'" (Eλασσόνα-Πρόεδρος Κ. Σκριάπας ) και με την υποστήριξη των Λεσχών ΣΚΑΛ (Λάρισα -Πρόεδρος Ν.Γκανάκης)  και  ΛΕΚΟΒ (Βόλος-Πρόεδρος Τέλης  Δουλόπουλος) , υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας  και πολλών Δήμων (Λαρισαίων,Ελασσόνας,Δεσκάτης και Καλαμπάκας) .

Το  περίφημο, πλέον, " Ιστορικό Ράλι Ολύμπου " είναι ένα γεγονός που ταξιδεύει εικόνες της Θεσσαλίας και της Ελλάδας , όπως είναι ο Όλυμπος, τα Μετέωρα, η Λίμνη Πλαστήρα, το Πήλιο,τα αρχαιολογικά και θρησκευτικά Μνημεία  κ.ά. σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνει την προσοχή των φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης διεθνώς, αφού οι συμμετοχές ξένων πληρωμάτων είναι δεκάδες σε ένα υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών  γεγονός.



Ιστορικό Ράλι Ολύμπου :Eργαλείο προβολής της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο

Πρωτοτύπησαν φέτος οι διοργανωτές του μεγάλου αγώνα ,αφού οι διαδρομές του Ράλι Ολύμπου κάλυψαν  τρείς Νομούς (Λάρισας ,Τρικάλων και Γρεβενών ) και ο σκοπός ήταν  να αναδειχτούν όλες οι ενδιάμεσες κωμοπόλεις και χωριά ,αλλά κυρίως  τα Μετέωρα , ως ο απόλυτος προορισμός θρησκευτικού τουρισμού, στον οποίο και ξεναγήθηκαν  όλα τα  πληρώματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ειδικές διαδρομές ,ήταν  ιδιαίτερα απαιτητικές για τους οδηγούς και τα κλασσικά οχήματα και το Ράλι πέρασε  από τη Λάρισα (εκκίνηση) , Τύρναβο, Βαλανίδα ,Κρανιά ,Δεσκάτη Γρεβενών ,Καλαμπάκα ,Μετέωρα, Ελασσόνα (Τερματισμός) και δεκάδες άλλα χωριά των περιοχών αυτών ,σε μεγάλα υψόμετρα , σε πανέμορφα τοπία και απόκρημνες πλαγιές ,κόβοντας την ανάσα των Ελληνικών και ξένων πληρωμάτων οδηγών ,που έζησαν   δυνατές συγκινήσεις με αυξημένη αδρεναλίνη ,καθιστώντας τη Θεσσαλία ως τον απόλυτο προορισμό για τέτοιου είδους αθλητικά γεγονότα.
Σημειώνεται ότι όλες οι  Λέσχες που συνεργάστηκαν  για το Ράλι (ΛΕΚΑΜ,ΣΚΑΛ,ΛΕΚΟΒ), ανήκουν στην παντοδύναμη ΕΟ-ΦΙΛΠΑ (πρόεδρος κ. Βερναρδάκης  Δημ.)  και ο  αγώνας πραγματοποιήθηκε   στο πλαίσιο της 19ης Μακεδονικής Πλοήγησης της ΛΕΚΑΜ ,ενώ  η βαθμολογία προσμετράται  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα "ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ" της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ ,που πάντα  έχει σοβαρούς διεκδικητές .
Το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου είναι μια ακόμα μεγάλη δράση του Δικτύου ΄'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" , που χρόνια τώρα ,μεθοδικά  και εξειδικευμένα ,αναδεικνύει τη  Θεσσαλία όχι μόνο ως  τον απόλυτο  προορισμό πολιτιστικού και θρησκευτικού  τουρισμού (Branding Τόπου) ,αλλά και ως έναν προορισμό για μεγάλα και σπουδαία αθλητικά γεγονότα ,όπως είναι οι Αγώνες Ορειβατικού Σκι στον Όλυμπο , ο Faethon Olympus Marathon ,ορειβασία ,αναρρίχηση,ποδηλατικοί αγώνες ,ράλι, moto-cross  κ.ά.   (Πληροφορίες :www.diktioelassonas.gr) .

Τιμητικές πλακέτες στους μεγάλους συντελεστές του Ράλι
Το Δίκτυο 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" τιμώντας τους μεγάλους συντελεστές του περίφημου 3ου Ράλι Ολύμπου ,βράβευσε τους κ.κ. Παρταλιό Αντ. (ΑΟΘ,ΛΕΚΑΜ) ,τον Αλυτάρχη κ. Νικ. Μπιμπλιτζή καθώς και τους Προέδρους των Λεσχών ΛΕΚΑΜ ,ΣΚΑΛ και ΛΕΚΟΒ ,ενώ η ΛΕΚΑΜ και το Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" τίμησαν τον επίσημο φωτογράφο της ΛΕΚΑΜ κ. Βασ. Παπαΐδη αλλά και το Δίκτυο 'ΠΕΡΡΑΙ ΒΙΑ".

Mεγάλοι υποστηρικτές του αγώνα ήταν   η Βιομηχανία αναψυκτικών ΕΨΑ Α.Ε(Αγριά Βόλου), τα καταστήματα Χρωμάτων "ΠΑΝΟΣ ΧΡΏΜΑ" -Βόλος ,η βιομηχανία χρωμάτων VECHRO και η αλυσίδα Ξενοδοχείων DIVANI COLLECTION -Aθήνα-Κέρκυρα-Λάρισα -Μετέωρα, ενώ την τεχνική Κάλυψη του Ράλι είχε ,όπως κάθε χρόνο , η EXPRESS SERVICE .

Το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" και η ΛΕΚΑΜ ευχαριστεί όλους τους συντελεστές που βοήθησαν το μεγάλο αυτό γεγονός να τελειώσει με απόλυτη επιτυχία και με ασφάλεια, όπως είναι όλοι οι συνδιοργανωτές Δήμοι(Λαρισαίων ,Δεσκάτης ,Καλαμπάκας και Ελασσόνας ) ,με προεξάρχοντα τον Δήμο Ελασσόνας ,που στήριξε  σημαντικά το μεγάλο γεγονός και να καταστεί ένα από τα αγαπημένα και καλύτερα οργανωμένα Ράλι στο χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης ,ανανεώνοντας το ραντεβού για το 4ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2015.
Πληροφορίες στα SITES: www. lekam.gr, www.diktioelassonas.gr



Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»
Ο πρόεδρος
 Ο  Γενικός  Γραμματέας
Σκριάπας Κων/νος
Κων. Κυριλλίδης
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης
Δημοσιογράφος