Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Αετός Καρυών-Νέος Παμβριακός 3-2 / Γ' ΕΠΣ Πιερίας - Όλες οι φάσεις και τα γκολ

Του Κολίτση Νίκου
Με ηγέτη και σκόρερ (2 γκολ) τον εξαιρετικό Γκρίνια Κώστα, ο Αετός Καρυών υπέταξε δύσκολα με 3-2 το φιλόδοξο Νέο Παμβριακό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της
Γ' κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας. Στο γήπεδο της Κάτω Μηλιάς, που φιλοξενείται ο Αετός Καρυών, ο αγώνας ήταν ισορροπημένος, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες, να συνδυάζονται όμορφα κατά διαστήματα και είχε δραματική εξέλιξη και φινάλε. Ειδικά από το χρονικό σημείο που ο Νέος Παμβριακός ισοφάρισε σε μία επίμαχη φάση (η κάμερα στην ευθεία με stop καρέ δικαιώνει την απόφαση του διαιτητή να κατακυρώσει το γκολ με την υπόδειξη της βοηθού του), ο αγώνας απέκτησε μία άγρια ομορφιά μέχρι το τέλος. Ο Αετός Καρυών πήρε εκ νέου το προβάδισμα, χάρη σ' ένα ολέθριο λάθος του νεαρού τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων και κατάφερε να το διατηρήσει μέχρι το τέλος. Ο Νέος Παμβριακός πίεσε μέχρι τη λήξη και έχασε κλασικές ευκαιρίες για την ισοφάριση.
Μan of the match: Αναμφισβήτητα ο Κώστας Γκρίνιας του Αετού Καρυών είναι μία κατηγορία μόνος του και ταυτόχρονα μία πολυτέλεια για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Πιερίας. Ο νεαρός άσος δημιούργησε, μοίρασε μπάλες, πέτυχε δύο εντυπωσιακά γκολ (το δεύτερο με απευθείας εκτέλεση που θύμισε Ρονάλντο, όπως και άλλες ενέργειές του, μαζί με τον πανηγυρισμό του), έδειξε στοιχεία ολοκληρωμένου ποδοσφαιριστή με χαρισματικά προσόντα και ικανότητες επιπέδου υψηλότερων κατηγοριών, καθοδήγησε με μαεστρία την ομάδα του και την οδήγησε στη νίκη. Σταθερή απόδοση, με μία σωτήρια και καθοριστική απόκρουση στο ενεργητικό του, είχε και ο τερματοφύλακας του Αετού Καρυών, Πατσιοδήμος Δημήτρης, που στέρησε από τον διακριθέντα Κοντογεωργή Στάθη των φιλοξενούμενων το χατ τρικ. Ο τελευταίος πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση, σκόραρε δύο φορές και ήταν μία μόνιμη πηγή κινδύνων, αλλά έχασε και μοναδικές ευκαιρίες για να πετύχει η ομάδα του την ολική ανατροπή.
Highlights: Το πάθος και η αγωνιστικότητα των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων που ισοσκέλιζε την έλλειψη τεχνικής και φυσικής κατάστασης και το δύσκολο αγωνιστικό χώρο, οι πολυπληθείς φίλαθλοι, όλων των ηλικιών, των δύο ομάδων που κατέκλυσαν το γήπεδο -στη συντριπτική τους πλειοψηφία φίλοι του Νέου Παμβριακού-. Αξίζει να σημειώσουμε τις δυσκολίες και την αγωνία των ανθρώπων του Αετού Καρυών για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος με την έλλειψη γηπέδου και εγκαταστάσεων στον οικισμό τους, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να μετακινούνται με πολλά έξοδα ακόμα και για τις προπονήσεις τους, γεγονός που φανερώνει την ανιδιοτελή αγάπη και το μεράκι τους για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην περιφέρεια που έχει ανάγκη τη συνεισφορά και τη στήριξη όλων μας (θερμές ευχαριστίες στον Ιωάννη Πατσιοδήμο του Αετού Καρυών για τις πολύτιμες πληροφορίες). 




ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ