Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Η δικαιολογημένη αγανάκτηση και δυσαρέσκεια έφεραν την βία στο ΔΣ Κατερίνης?

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Β.ΝΟΥΛΕΖΑ
Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι οποιοδήποτε περιστατικό βίαιης, έκνομης συμπεριφοράς πλήττει  βάναυσα και υποβαθμίζει, τραυματίζει  τον θεσμό της Τ.Α., τον δημοκρατικό πολιτισμό μας,
πολλώ δε μάλλον με δράστες, πρωταγωνιστές εκλεγμένους δημοτικούς Συμβούλους.
Σε ότι αφορά τα τελεσθέντα αδικήματα από τους εμπλεκόμενους που αλληλομηνύθησαν και δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής, η ποινική Δικαιοσύνη είναι η αρμόδια να αξιολογήσει την συμπεριφορά τους και να επιβάλλει ποινές εξετάζοντας τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης που συγκροτούν   και στοιχειοθετούν την υποκειμενική και αντικειμενική υπόσταση των κατηγορούμενων πράξεων, μέχρι την τελεσίδικη καταδίκη με βάση  όμως το τεκμήριο της αθωότητας δεν είναι ένοχοι.
Οποιαδήποτε αξιόποινη,αντικοινωνική και επιθετική συμπεριφορά δέν δικαιολογείται ακόμη και αν πρόκειται για δικαιολογημένη αγανάκτηση εξαιτίας μίας βάναυσα προσβλητικής,σκληρής  συμπεριφοράς που προηγήθηκε από τον παθόντα,  εν προκειμένω τον Δήμαρχο Κατερίνης, σε βάρος του δημοτικού Συμβούλου που  απωλέσας την ψυχραιμία βιαιοπράγησε ,όπως προβλέπει το άρθρο 308 παρ 3 ΠΚ.
Υπονοεί ο  παρεμβαίνων ενυπόγραφα Γ.Κ. ότι  η προηγηθείσα  έντονη λογομαχία  με ύβρεις και απαξιωτικές φράσεις  μεταξύ κατηγορουμένου και παθόντος αλλά και η  έντονη  και δικαιολογημένη δυσαρέσκεια του εκλεγμένου δημοτικού Συμβούλου για την μη υλοποίηση ειλημμένης απόφασης του ΔΣ Κατερίνης για την παραχώρηση έκτασης στον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο  Ελλήνων Παλλινοστούντων Διόσκουροι που εκπροσωπεί ο εγκαλούμενος, προκειμένου αυτή να αξιοποιηθεί ανάλογα από το προλεχθέν Σωματείο, υπήρξαν η αφορμή  για την τέλεση της αξιόποινης πράξης ,πλην όμως το ποινικό Δικαστήριο, χωρίς να υποχρεούται, θα αποφανθεί αν συντρέχει  προσωπικός λόγος απαλλαγής του κτγρμ ΑΠ946/1984 Ποιν.Χρον.ΛΕ 144..
Το αξιόποινο αποκλείεται στην απλή  σωματική βλάβη, όταν ο υπαίτιος παρασύρθηκε στην πράξη του από δικαιολογημένη αγανάκτηση, εξαιτίας μιας αμέσως προηγούμενης πράξης που τέλεσε ο παθών εναντίον του που ήταν ιδιαίτερα σκληρή ή βάναυση ΑΠ291/1982 Ποιν.Χρον.ΛΒ 887.
Ανεξάρτητα αν η προκληθείσα σωματική βλάβη, η σωματική κάκωση του κ Δημάρχου είναι επιπόλαιη, ευκολοβάσταχτη, ήπια, και ασήμαντη  και δεχθούμε ότι δεν είχε εγκληματική  βούληση, είναι ασυγχώρητο, αδιανόητο, ανεπίτρεπτο να διεκδικούμε την ικανοποίηση  ανάλογων αιτημάτων ή να διαμαρτυρόμαστε  υπερβαίνοντας τα όρια ασκώντας σωματική βία, είναι ανεπίτρεπτο και οφείλουμε να το καταδικάζουμε, φοβούμαι ο κ Γ.Κ. εκλεγμένος δημοτικός Σύμβουλος, αδικεί κατάφωρα τον εαυτό του και είναι σίγουρα μεταμελημένος, διότι φέρθηκε αναντίστοιχα με την μέχρι τούδε διαγωγή του, διότι έχει επιδείξει  πραγματικά σημαντική δραστηριότητα και εργάσθηκε στο δημοτικό Συμβούλιο.
Υπάρχουν και άλλοι Αθλητικοί Σύλλογοι  να υπενθυμίσω άστεγοι ή που ζητούν να τους παραχωρηθεί γήπεδο, πληροφορώ τον παρεμβαίνοντα  κ Γ.Κ.που χαρακτηρίζει τυχαίο το συμβάν. Αλίμονο αν υιοθετήσουμε τέτοιες βίαιες  συμπεριφορές εκτροπής που μας προσβάλλουν συνολικά ως κοινωνία.
Ανεξαρτήτως της τυχόν καταδίκης ή μη το συγκεκριμένο  δυσάρεστο συμβάν πρέπει να προβληματίσει όλους ανεξαιρέτως που κοσμούν με την παρουσία τους το ΔΣ, διότι η έλλειψη αυτοσυγκράτησης, ψυχραιμίας, αλληλοσεβασμού και της λογικής μπορεί να οδηγήσει σε ανώμαλες και διόλου δημοκρατικές καταστάσεις που μειώνουν το κύρος τους θεσμού της Τ.Α.