Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Συνάντηση για την προστασία των υγροτόπων της Πιερίας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα

Συνεργασία για την προστασία του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα

Εντείνουν τη συνεργασία τους για την προστασία του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και Διεύθυνση Δασών Πιερίας. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης, σε πολύ καλό κλίμα, οι δύο φορείς αποφάσισαν να πραγματοποιούν κοινές περιπολίες στην περιοχή της Πιερίας. Μάλιστα το διάστημα που ακολουθεί, οι προσπάθειες θα εστιαστούν στην αντιμετώπιση των περιστατικών παράνομης παγίδευσης των ειδών γαλιάντρα και μικρογαλιάντρα, που κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο μπαίνουν στο «στόχαστρο» των διακινητών ωδικών πτηνών.
Οι δύο φορείς αποφάσισαν ακόμη να συνεργάζονται για την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας, ενώ το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις εκπαίδευσης του προσωπικού της Διεύθυνσης Δασών σχετικά με τα είδη ορνιθοπανίδας των υγροτόπων της Πιερίας.

Σημειώνεται ότι η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).