Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Το 39ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ στην Πιερία

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... SFIX PRESS
 Φιλοξενείται στην Πιερία
ΤΟ 39Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ

    Με την παρουσία συνέδρων από όλη την Ελλάδα φιλοξενείται στην Πιερία το 39ο συνέδριο της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων του ΟΤΕ. Συγκεκριμένα το διάστημα από την Τετάρτη 7 Μαΐου έως το Σάββατο 10 Μαΐου 2014.

    Με κατευθυντήρια γραμμή «Κάθε τόπος μια ιστορία» το συνέδριο αποσκοπεί στο να αναδείξει και να γνωστοποιήσει στο εργασιακό δυναμικό του Οργανισμού των τηλεπικοινωνιών τις ιδιαιτερότητες, τη δυναμική και τα συγκριτικά στοιχεία του πολιτισμού που διακρίνουν κάθε γωνιά της χώρας μας.

    Τη διοργάνωση του 39ου συνεδρίου της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ ανέλαβε να υλοποιήσει και να διεκπεραιώσει το Πολιτιστικό Κέντρο του ΟΤΕ Νομού Πιερίας προσδίδοντας στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων πολυποίκιλη γκάμα θεμάτων πολιτιστικού χαρακτήρα, καλύπτοντας έτσι κάθε απαίτηση.

    Οι εκθέσεις με αναφορές στην παράδοση, τις επικοινωνίες του χθες και του σήμερα αλλά και τη φωτογραφία αποτελούν το εναρκτήριο θεματολόγιο των εργασιών του συνεδρίου, το οποίο σε συνδυασμό με το βραδινό καλωσόρισμα σκιαγραφούν το ξεκίνημα ενός αξιόλογου θεσμού.

    Την οργανωτική δομή του 39ου συνεδρίου της πολιτιστικής ευαισθησίας των εργαζομένων στον οργανισμό των Ελληνικών τηλεπικοινωνιών, συντονίζει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου ΟΤΕ Πιερίας Δημήτριος Παπαργυρίου, υποστηριζόμενος από την αναπληρώτρια Γραμματέα της Π.Ε.Ε. ΟΤΕ Βάσω Σπυροπούλου.

    «Είμαστε καθόλα έτοιμοι για να υλοποιήσουμε ένα συνέδριο που εκφράζει την ταυτότητα της Πιερίας και αναδεικνύει τα πολιτιστικά δεδομένα του Νομού μας. Καλύπτουμε όλο το πλαίσιο που αντιπροσωπεύει πολιτισμικά τη γη των Ολύμπιων Θεών και των Πιερίδων Μουσών. Ευχαριστούμε όσους μας βοήθησαν και ιδιαίτερα την Εστία Πιερίδων Μουσών για την πολύπλευρη υποστήριξη. Καλωσορίζουμε και ευχόμαστε καλή διαμονή στους συναδέλφους συνέδρους. Πιστεύω ότι όλοι θα αποχωρήσουν με τις καλύτερες εντυπώσεις», επισημαίνει ο κ. Παπαργυρίου.

    Από πλευράς της Π.Ε.Ε. ΟΤΕ η αναπληρώτρια Γραμματέας Βάσω Σπυροπούλου, δηλώνει: «Η πόλη της Κατερίνης επιλέχτηκε για να φιλοξενήσει το 39ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτιστικών Κέντρων Εργαζομένων ΟΤΕ. Ήταν όντως μια συνειδητή επιλογή, τόσο από το Δ.Σ. της Π.Ε.Ε., όσο και από όλους τους συνέδρους που στήριξαν με τη ψήφο τους αυτήν την πρόταση. Ήταν κάτι φυσιολογικό, αφού μιλάμε για μια περιοχή-αυτήν της ευρύτερης Πιερίας- που αποτέλεσε όχι μόνο κοιτίδα πολιτισμού, αλλά είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την Ελληνική μυθολογία και το ιερό δωδεκάθεο των εκείνων χρόνων. Το Πολιτιστικό κέντρο ΟΤΕ Νομού Πιερίας υποδέχεται 120 συνέδρους από όλη την Ελλάδα, με θεματολόγιο του συνεδρίου να είναι «Κάθε τόπος-μια ιστορία.     Ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη ζεστή φιλοξενία και πιο συγκεκριμένα ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Πολιτιστικού κέντρου Δημήτρη Παπαργυρίου για την άψογη συνεργασία. Ας αφεθούμε λοιπόν στην περιπλάνηση σε αυτόν τον τόπο, στην Πιερία, με την επιβλητική μα συνάμα διακριτική παρουσία της ιστορίας της στο διάβα μας. Γιατί τόπος χωρίς ιστορία, είναι άνθρωπος χωρίς στόχους».