Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Οι πρώτες εκτιμήσεις για την προκήρυξη

Σύμφωνα με το MEGA, οι ειδικοί εκτιμούν:

  • Ότι ο εκτελεστής των δύο μελών της Χ.Α. και ο συντάκτης της προκήρυξης είναι διαφορετικά πρόσωπα
  • Ότι ο εκτελεστής είναι νέος στην ένοπλη οργάνωση, ενώ ο συντάκτης της προκήρυξης είναι "παλιός" στις τρομοκρατικές οργανώσειςς και στο αντάρτικο πόλης.
 Εντύπωση προκαλεί στην Αντιτρομοκρατική το γεγονός ότι παρότι περίμεναν ότι η προκήρυξη θα περιλαμβάνει τρια στοιχεία στα οποία ωστόσο δεν γίνεται καμία αναφορά. Ειδικότερα, δεν περιγράφεται πουθενά η στιγμή της δολοφονίας, δεν γίνεται καμία αναφορά στο πώς και γιατί δημιουργήθηκε η οργάνωση, αλλά ούτε και στο οπλοστάσιό της.
Μάλιστα, για το όπλο που χρησιμοποιήθηκε και θα αποτελεί το όπλο-ταυτότητα της οργάνωσης υπάρχει μόνον η εξής φράση: "Οι σφαίρες των 9 χιλιοστών ήταν παραγγελία του βουλευτή τους Μίχου, που είχε δηλώσει ότι 'μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσουν' ".
Σύμφωνα πάντα με το MEGA, εντύπωση προκαλεί και το ύφος της προκήρυξης, αφού οι αρχές περίμεναν ένα περισσότερο μηδενιστικό κείμενο, ανάλογο του ψυχρού και κυνικού τρόπου που λειτούργησε ο εκτελεστής, που δεν δίστασε να δώσει χαριστικές βολές στα θύματα.
Η προκήρυξη εξετάζεται ήδη στα εργαστήρια για αποτυπώματα και DNA, ενώ οι αρχές εκτιμούν ότι μέλος της οργάνωσης ήταν στο σκοπευτήριο και παρακολουθούσε τη στιγμή που η προκήρυξη παρελήφθη.