Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε.Πιερίας για την αθλητική ημερίδα "Παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση στον αθλητισμό"

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Συνέντευξη τύπου στην Π.Ε.Πιερίας για την  αθλητική ημερίδα με θέμα «Παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση στον αθλητισμό»
που θα πραγματοποιηθεί  στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της
Κατερίνης,  «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2013»,  την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 6:00 μμ στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης

Συνέντευξη τύπου για την  αθλητική ημερίδα με θέμα «Παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση στον αθλητισμό» παραχώρησαν από κοινού  η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, ο  Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, κ.  Ιωάννης Καζταρίδης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης και Μέλος του  Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης κ. Πιπίτσα Μακρίδου, που εκπροσώπησε το Δήμο Κατερίνης, ο Πρόεδρος της  Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας κ. Δημήτριος Ελευθεριάδης και ο Πρόεδρος του ΣΦΚ «Πιερικός Αρχέλαος» κ. Αποστόλης Πόδας, την Τρίτη  19 Νοεμβρίου 2013, στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, στην έδρα της Π.Ε.Πιερίας.  Στη συνέντευξη τύπου παρέστη και η Υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, κ. Μιράντα Παππά.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας παρουσίασε την  ενδιαφέρουσα - όπως τη χαρακτήρισε- ημερίδα- που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Κατερίνης,  «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2013»,  σήμερα,  Τετάρτη,  στις 6 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης και απηύθυνε κάλεσμα στους Πιεριείς να την παρακολουθήσουν. Άλλωστε, όπως τόνισε,  η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και η ίδια μέσα και από την ιδιότητα της Τομεακής Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμβάλουν στην προώθηση του αθλητισμού δίνοντας έρεισμα στην κοινωνία και κυρίως στη νεολαία να ασχοληθεί με το χώρο του αθλητισμού. Η κ. Μαυρίδου δεσμεύθηκε για μια επιτυχημένη διοργάνωση και έκανε λόγο για σύμπραξη αρμοδίων φορέων και στο μέλλον με στόχο την ανάδειξη του αθλητισμού.

Στα οφέλη του αθλητισμού αναφέρθηκε ο  Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, κ.  Ιωάννης Καζταρίδης. Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής &  το Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων  της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας «αγκάλιασε» -όπως είπε χαρακτηριστικά  ο κ. Καζταρίδης- την ημερίδα και ανέλαβε  με χαρά και ενθουσιασμό την οργάνωσή της. Το μάθημα της φυσική αγωγής έχει δεσπόζουσα θέση στο σχολικό πρόγραμμα και η εν λόγω ημερίδα αποτελεί προέκταση των δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανέφερε ο  Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, προσθέτοντας ότι με την καλλιέργεια του σώματος επιτυγχάνουμε και την καλλιέργεια πλήθος άλλων αρετών.  

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της  Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας,  κ. Δημήτριος Ελευθεριάδης, επεσήμανε ότι  η Ε.Π.Σ. Πιερίας με ικανοποίηση και χαρά συνδράμει στην  εν λόγω εκδήλωση, δηλώνοντας ότι πάντα θα είναι  αρωγοί και συμπαραστάτες σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.  «Σαν πρωταρχικό σκοπό πέρα από την αναδιοργάνωση της λειτουργίας της Ένωσης , που θέσαμε από την αρχή που αναλάβαμε τη διοίκηση, είναι και η διαρκής υποστήριξη παραγόντων και αθλούμενων σε θέματα ιατρικής φροντίδας, σε θέματα πρόληψης αλλά και επιστημονικής στήριξης της αθλητικής οικογένειας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και την Ε.Π.Σ. Πιερίας» ανέφερε ο κ. Ελευθεριάδης.

Τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κατερίνης, κ. Σάββα Χιονίδη, μετέφερε η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης και Μέλος του  Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης κ. Πιπίτσα Μακρίδου.  « Αθλητισμός, Παιδεία και Πολιτισμός είναι θεματικές ενότητες στις οποίες ο Δήμος Κατερίνης επενδύει με την καθημερινή του δράση. Με χαρά ο Δ.Κατερίνης και  ο ΟΠΠΑΠ εντάσσουν  στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2013»,  τη συγκεκριμένη εκδήλωση» δήλωσε η κ. Μακρίδου που σημείωσε ότι στη σύγχρονη εποχή και το σύγχρονο αθλητισμό,  το κοινωνικό περιβάλλον γίνεται όλο και πιο πιεστικό και οι αθλητές τείνουν να αξιολογούν το πώς πρέπει να είναι και το πόσο πρέπει να αποδίδουν, πληροφορίες που –όπως ενημέρωσε- θα επισημανθούν από τους καταξιωμένους και εξειδικευμένους επιστήμονες-εισηγητές της ημερίδας.


Κάλεσμα στους πολίτες να παρακολουθήσουν την ημερίδα που- όπως τόνισε χαρακτηριστικά -«έχει να  προσφέρει πολλά μέσα από τους διακεκριμένους επιστήμονες-ομιλητές» έκανε ο Πρόεδρος του ΣΦΚ «Πιερικός Αρχέλαος» κ. Αποστόλης Πόδας. Άλλωστε, αξίωσε τη στήριξη φορέων που έχουν θεσμικό ρόλο,  στα θέματα του αθλητισμού, καθώς -όπως σημείωσε-  ο αθλητισμός κρατά σήμερα την κοινωνία και συμπληρώνει τον πολιτισμό και την παιδεία.